Kamēr skolēni izbauda rudens brīvlaiku un atpūšas no mācībām, skolotāji Digitālajā centrā papildina zināšanas digitālajās prasmēs. Ventspils Centra sākumskolas pedagogi iepazina un apguva dažādas programmas un tiešsaistes rīkus, kas būs noderīgi mācību satura veidošanā.

Nodarbību laikā skolotāji iepazina interneta vietni Canva.com, ko iespējams izmantot mācību stundu satura veidošanai - uzskatāmai datu un informācijas pasniegšanai. Tas skolotājiem noderēs, lai sarežģītu un grūti uztveramu informāciju skolēniem padarītu uzskatāmāku, saprotamāku un interesantāku. Savukārt rīks pinterest.com nodrošina iespēju sameklēt jau gatavus mācību materiālus un informāciju.

Apgūstamā mācību viela būs vieglāk uztverama un lielāka skolēnu iesaiste tiks panākta, izmantojot atraktīvus videoklipus un prezentācijas. Šim nolūkam pasniedzējiem, kā alternatīva programmai PowerPoint, tika piedāvāts apgūt tiešsaistes prezentēšanas rīku PowToon, kas dod iespēju izveidot interaktīvu un animētu mācību materiālu. Savukārt paplašinātās realitātes uzdevumu izveidei, pasniedzēji apguva programmu Meatverese Studio. Pavisam apmācībās piedalījās 20 Centra sākumskolas pedagogi.

Šonedēļ mācības uzsāka arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes ''Bitīte'' pedagogi, kuri apgūs Smart interaktīvo tāfeļu lietošanas iespējas un interaktīvo mācību materiālu sagatavošanu,  izmantojot interneta tiešsaistes rīkus, kā arī to pielietojumu mācību nodarbībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: