Apturēta izmeklēšana kriminālprocesā par ugunsgrēku Valdgales kūdras purvā, kas izcēlās pagājušā gada vasarā, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Signe Šteinberga.

Viņa stāstīja, ka VP Kurzemes Reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa lietvedībā ir kriminālprocess, kas sākts pēc Krimināllikuma 186. panta 2. daļas par svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, ja tās rezultātā iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Policijā skaidro, ka ir veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tomēr savāktais pierādījumu kopums nav pietiekams, lai pierādītu kādas personas vainu notikušajā. Ja mūsu rīcībā nonāks jauni fakti, process tiks atjaunots, sacīja Šteinberga.

Pērn 24. jūlijā VP sāka kriminālprocesu par meža degšanu ārpus Valdgales kūdras purva ugunsgrēka perimetra.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tolaik paziņoja, ka 23. jūlijā ārpus kūdras un meža ugunsgrēka perimetra Valdgales pagastā konstatēti septiņi uguns perēkļi, kas liecina par ļaunprātīgu dedzināšanu.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova tolaik pavēstīja, ka uguns perēkļi konstatēti mežā Ventspils novadā Puzes un Popes pagastos jeb vietās, kas atrodas vairākus kilometrus no Valdgales purva ugunsgrēka.

Tolaik ugunsgrēka dzēšanā Latvijas glābšanas dienestiem palīdzēja arī helikopteri no Lietuvas un Baltkrievijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: