Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevuši kriminālprocesu par dažādu mantu zādzībām no pagalma un šķūnīša.

Novembra beigās Ventspilī, Strādnieku ielā konstatēts, ka no mājas pagalma un šķūnīša ir nozagtas dažādas manas – kopumā trīs velosipēdi, velosipēda piekabe, automašīnas riepas un kāpnes. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas.

Likumsargi uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1994. gadā dzimušu vīrieti, kurš savu vainu izdarītajā atzīst, tāpat arī gandrīz visas mantas cietušajiem ir atdevis. Vīrietis ir ventspilnieks un jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un laupīšanu. Tāpat viņš tikai nesen ir atbrīvojies no ieslodzījuma vietas.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šajā gadījumā mantas tika nozagtas no pagalma un no šķūnīša, kurš nebija aizslēgts, kas krietni atvieglo zagļa darbu, tāpēc atkārtoti Valsts policija atgādina iedzīvotājiem – vienmēr pārliecinieties, vai mājas pagalmā nakts vai saimnieku prombūtnes laikā nav atstātas zagļiem viegli pieejamas mantas. Tāpat aicinājums aizslēgt mantu glabātavas – šķūņus, pagrabus, garāžas un citas vietas, kur māju pagalmos vai daudzdzīvokļu mājās nolemjat glabāt mantas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Brīvā Latvija 25.12.2018, 18:23:24

    ''Grūta dzīve čigānam - mēness spīd, suņi rej, desu kule mugurā''

    no tautas dziesmas

  • -1
    Jana 26.12.2018, 09:54:51

    Mans neaizlēgtais šķūnītis nedod nevienam tiesības tajā ieiet un ko nozagt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: