Sestdienas naktī pašvaldības policija aizturējusi jauniešu grupu, kas izklaidējās, bojājot pilsētas infrastruktūru. Jaunieši nodoti Valsts policijai, pašlaik notiek izmeklēšana.

Jauniešus aizturēt izdevies, pateicoties policijas pastiprinātai patrulēšanai pilsētā. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar iepriekš fiksētajiem vandalisma gadījumiem uz Dienvidu mola un Jūrmalas parkā, stāsta Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Turklāt pastiprināta policijas uzraudzība nodrošināta ne tikai tādēļ, lai novērstu atkārtotu vandalismu, bet galvenokārt – aizturētu vainīgās personas.

Naktī uz sestdienu, 20. oktobri, pašvaldības policisti plānveidīgi strādājuši, apsekojot pilsētu, un Riņķa ielā pamanījuši kādu jauniešu grupu. Kā pastāstīja Arājs, jaunieši pārvietojušies pa ielu un pēc viņu uzvedības bijis nojaušams, ka lietots alkohols vai citas apreibinošās vielas. Vēlāk pašvaldības policisti jauniešu uzvedībā pamanījuši agresijas un vandalisma pazīmes – spārdīta atkritumu urna un apskādētas laternas. Kad jauniešu grupa virzījusies uz Jūrmalas parka pusi, policija viņus aizturējusi. Kā pastāstīja Arājs, aizturēti seši jaunieši, kas dzimuši laikā no 2002. līdz 2005. gadam, proti, aptuveni vecumā no 13 līdz 16 gadiem. Pašvaldības policija jauniešus nogādājusi Valsts policijā. Ventspils pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde pašlaik aprēķina infrastruktūrai nodarītos zaudējumus, lai šo informāciju iesniegtu Valsts policijai. Arājs spriež, ka summa, visticamāk, nebūs maza.

Pašlaik nav zināms, vai aizturētie jaunieši ir vainojami arī iepriekš fiksētajos vandalisma gadījumos, to skaidros Valsts policija. Pēc Arāja rīcībā esošās informācijas, no vandalisma cietusi arī pludmalē esošā vasaras kafejnīca Surf Saulīte. Ventas Balss jau rakstīja, ka pirmie divi no vandalisma gadījumiem fiksēti septembrī uz Dienvidu mola. Mola daļu, ko ieskauj tetrapodi, apgaismo pavisam 30 zemie gaismekļi – 20 laternas mola rekonstrukcijas laikā atjaunotas, bet desmit ierīkotas no jauna. Oktobra sākumā Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Ieviņa informēja, ka 13. septembrī konstatēts, ka salauztas piecas laternas, bet neilgi pēc tam – 25. septembrī – bojāti vēl seši gaismekļi. Ieviņa skaidroja, ka bojājumi nav varējuši būt nejauši vai arī vēja un viļņu ietekmē nodarīti, jo bijis skaidri redzams, ka laternas salauztas, sperot ar kāju vai sitot ar akmeni. Vienas laternas iegāde un uzstādīšana izmaksājot aptuveni 400 eiro. Naktī uz sestdienu, 13. oktobri, vandalisms fiksēts arī Jūrmalas parkā. Pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa pāris dienu vēlāk informēja, ka pie koka laipas, kas no parka ved uz pludmali, izdemolētas astoņas laternas, tās izgāžot no zemes un sasitot. Arī šajā gadījumā nodarītie zaudējumi nav mazi. Gan uz Dienvidu mola, gan Jūrmalas parkā vietās, kur notikusi demolēšana, pašlaik nav ierīkota videonovērošana.

Paralēli izmeklēšanai, ko veiks Valsts policija, arī pašvaldības policisti turpinās strādāt, lai šādus gadījumus novērstu. Arājs spriež, ka diezin vai tā ir tīra ļaunprātība un negācijas pret pilsētu, drīzāk jauniešu neapdomība un vēlme izrādīties, neapzinoties savas rīcības sekas, kas gan var dārgi maksāt, jo zaudējumus nāksies segt jauniešu vecākiem. «Jaunieši ir ļoti nepareizi sākuši savu dzīves ceļu, bojājot sev karjeru. Viņu dzīves enciklopēdija jau sāksies ar krimināllietu,» uzsver Arājs, piebilstot, ka jauniešiem nevajadzētu aizmirst faktu, ka Latvijas likumdošana paredz – kriminālatbildība iestājas no 14 gadu vecuma.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -1
    Pilsēta 24.10.2018, 16:27:07

    Policisti labi veikuši savu darbu. Ok viss kārtībā un paldies. Bet, man rodas cits jautājums vai tiešām vajag uzstādīt pustūkstoti vērtas apgaismes ierīces. Es saprotu, ka smuki un tūristiem noteikti patīk, bet manas mēnešalgas apmēra sūda lampiņas.

  • -4
    Opaps 24.10.2018, 22:47:14

    ŠAJĀ IZMAKSĀ IETILPS GAN MATERIĀLĀS VĒRTĪBAS, GAN PROJEKTĒŠANA,GAN DARBS.

  • -3
    reku 24.10.2018, 16:56:27

    Nu, un tagad šiem notvertajiem varbūt piešūs visas iepriekšējās epizodes,lai neatklāto lietu procents kruķiem samazinātos.
    Kas zina,varbūt ar fiziskas ietekmēšanas palīdzību panāks,lai paraksta visus papīrus,ko pagrūdīs priekšā...Kas zina.

  • -5
    Opaps 24.10.2018, 22:48:48

    Ja būtu memnts ,tad tā arī darītu , lai pārējie stulbeņi baidītos.

  • -2
    Ivetts 24.10.2018, 17:12:38

    Norakstiito pajolu bars. No sitiem nekaada labuma nebuus, sedees uz pabalstiem mammas dzivoklii. Sitaadus nu tiesaam likvideet vajag.

  • -1
    Opaps 24.10.2018, 22:52:15

    Vainīgi vecāki. Svētdien biju koncertā. Tēvs ierodas saplēstos džinsos un ar puiku, apmēram 7-9 gadi, pārvietojas ar pakaļu gar sēdošiem. Kas no šī bērna izaugs ?

  • -1
    Egils Liepins 24.10.2018, 19:07:24

    Nu, sāksim ar to, ka viņus pašus jau kā labi sen vajadzēja aizturēt ...

  • -1
    Pipars 24.10.2018, 19:25:05

    Nu redz,ja pilsētā būtu labas un kvalitatīvas videokameras,tad iespējams šie vandāļi būtu aizturēti agrāk.
    Un šobrid viņiem var piešut tikai šīs epizodes,bet ar kvalitatīvu videonovērošanu varētu pierādit arī iepriekšējos vandalisma gadījumus.

  • -3
    Margrieta. 24.10.2018, 19:31:18

    Vai videoieraksts tiek atzīts kā pierādījums tiesā?

  • -1
    jaanism 24.10.2018, 21:23:30

    Jā.

  • 0
    nomaļnieks 24.10.2018, 22:34:40

    Ja šie pieķerti, tad arī par biedinājumu jāsoda pēc pilnas prograammas. Citādi rodas visatļautības sajūta.

  • -2
    Opaps 24.10.2018, 22:53:25

    Pilnīgi piekrītu.

  • 0
    Māris 26.10.2018, 08:43:35

    Es domāju, ka izvietojot publiskas investīcijas, ir jāgarantē, ka šo īpašumu spēs saglabāt, tas ir saglabāt to ilgtspēju.Kameras, policijas patruļas, līdzcilvēku informācija ir jāpvieno sistēmiskā pieejā šajā jautājumā. Tas , ka jaunieši "kunga prātā"taisa ziepes nav nekas neparasts nevienā valstī vai laikos.

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 26.10.2018, 09:24:40

    Videonovērošana pilsētā tiek paplašināta atbilstoši tehniskajām iespējām, kas saistīta gan ar ierīkošanu, gan pieslēgšanu. Ventspilī šobrīd ir uzstādītas vairāk nekā 70 videonovērošanas kameras un to skaits iespēju robežās arvien palielinās, kā arī regulāri tiek nomainītas vecās, tehniski nesaderīgās videokameras, pret jaunām. Tas, ka policija izmanto videonovērošanas kameru attēlus, netiek plaši apspriests, bet tas nenozīmē, ka tas nenotiek. Policija, veicot kompetencei atbilstošas darbības, reizēm nesniedz komentārus notikumu izvērtēšanas un izmeklēšanas interesēs.

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 26.10.2018, 09:24:58

    Pašvaldības policija 2018. gadā, pateicoties videonovērošanas sistēmai pilsētā, ir reģistrējusi 53 pārkāpumus. Neskaitāmus videoierakstus no videonovērošanas sistēmas notikumu izmeklēšanas nolūkos izņem Valsts policija. Tas liecina par to, ka videosistēma pilsētā darbojas un Ventspils pilsētas vadība ir ieinteresēta arī turpmāk attīstīt videonovērošanas sistēmu un aprīkot to ar modernākajām tehnoloģijām. Bet priekšstats, ka videonovērošana noteikti novērsīs vandālismu publiskā vidē ir maldīga.

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 26.10.2018, 09:25:13

    Pašvaldības policija, veicot plānotu pastiprinātu pludmales uzraudzību š.g. 20. oktobra naktī par postījumu nodarīšanu ir aizturējusi jauniešu grupu. Tālākai lietas izskatīšanai aizturētie jaunieši tika nogādāti uz Valsts policiju. Pašvaldības policijas ieskatā postījumus aptur tikai tad, kad tiek aizturētas vainīgās personas, un tās agrāk vai vēlāk tiek aizturētas. Pašvaldības policija arī turpmāk veiks aktīvus, pastiprinātus pasākumus postījumu novēršanai un vainīgo personu aizturēšanai, un radīto zaudējumu atlīdzināšanai. Pašvaldības policija šajā gadā reģistrējusi 19 noziedzīgus nodarījumus, t.sk., vandālismu, kur “pa karstām pēdām” aizturēti noziedzīgo 63 nodarījumu izdarītāji.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: