Valdība atbalstīja grozījumu projektu Krimināllikumā, kas cita starpā paredz noteikt smagākus sodus par automašīnu zādzībām un veicināt cīņu pret krāpšanos ar Eiropas Savienības (ES) finanšu līdzekļiem.

Tieslietu ministrijā (TM) skaidroja, ka kriminālatbildība par transportlīdzekļu zādzību tiks pastiprināta, jo transportlīdzeklis ir paaugstinātas bīstamības avots, kurš tiek speciāli apdrošināts un reģistrēts Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Ar jaunajiem grozījumiem arī ieviesta ES direktīva par cīņu pret krāpšanu, kas skar ES finanšu intereses. Grozījumi izstrādāti, lai preventīvi aizsargātu indivīda un sabiedrības drošību no noziedzīgiem nodarījumiem un lai noziedzīga nodarījuma izdarītājs tiktu saukts pie kriminālatbildības atbilstoši kaitējumam.

Ar grozījumiem Krimināllikumā tiks noteikta soda politika attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem, kas skar ES finanšu intereses, un stiprināta aizsardzība pret šāda veida noziedzīgiem nodarījumiem, novēršot krāpšanu un citas nelikumīgas darbības minēto finanšu interešu jomā.

Papildus grozījumi nosaka kriminālatbildību par Apvienoto Nāciju Organizācijas, ES un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju vai par Latvijas noteikto nacionālo sankciju pārkāpšanu.

Apjomīgajos Krimināllikuma grozījumos arī iekļauta kriminālatbildības iestāšanās par izvairīšanos no tiesas nolēmuma, ar kuru uzlikts pienākums izpildīt noteiktas darbības, izņemot nolēmumu par naudas piedziņu vai mantas atdošanu, pildīšanas pēc procesuālās sankcijas vai soda piemērošanas par nolēmuma nepildīšanu.

Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā līdz 2019. gada 6. jūlijam.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -3
    Barons 23.10.2018, 13:15:39

    Automobil parast būt aizdzīt,ne nozagt.Le zinat.

  • -8
    Reptīlis 23.10.2018, 15:19:40

    Aizdzīt var lopu baru vai narkomānu no sava magoņu lauciņa.

  • -7
    Latvija pāri visām! 23.10.2018, 17:14:21

    Papildus grozījumi nosaka kriminālatbildību par Apvienoto Nāciju Organizācijas, ES un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju vai par Latvijas noteikto nacionālo sankciju pārkāpšanu.
    -----
    Kāpēc privātpersonai būtu jāievēro augšminētā muļķu bara noteiktās sankcijas?

    Sankcijas tiek pieņemtas subjektīvu politisku iemeslu dēļ un tām nav nekāda sakara ar kriminālu pārkāpumu.

  • -8
    Pelēkais akmens 23.10.2018, 17:34:56

    Vai Baron kungu nevarētu palūgt aiziet no komentāriem. Ļoti būtu vēlams nepiesārņot forumu ar savu atkārtošanos un stulbībām. Kaut gan piesārņo ne tikai šis kungs. Kā mākam, tā maujam. Katram savs.Labi, ka vispār māk rakstīt! Ir arī tādi un jāsamierinās.

  • -2
    Barons 23.10.2018, 17:41:35

    Pelēkais akmens kung.
    Es būt iesniegt atvainošan,ja kur ir atkārtoties.Tur būt pie vain vecum Skreloz,jo viss nevar iekš prāt paturet,ko ir bijs rakstit.
    Un vairak par man ir piesārņot citt rakstitaj-kurzemnieks,pa piemēr.

  • 0
    sūds 24.10.2018, 12:39:00

    Vai pelēko akmeni nevar palūgt aizvērt savu pretīgo... lai kas tas būtu, caur ko viņš runā?
    Akmeņiem tā kā nepienākas runāt.

  • -1
    Anita 24.10.2018, 05:40:00

    Barona kungs, neņemiet vērā kaut kāda pelēka akmens tekstu , jo laikam jau uz tā akmens kāds meža susuriņš būs atstājis mazu čupiņu, tāpēc šis saniknojies. Ja jau Barons arī nebūs forumā , tad no kurzemniekiem , eniem, kedām,defiem un mikesiem raibs gar acīm. Jau tagad forums tāds tukšs un kluss, bet varbūt tā arī labpatīk vadošajiem un valdošajiem, lai tauta klusē un ļauj viņiem mierīgi dzīvot pilsētā ar rītdienu.

  • -1
    sūds 24.10.2018, 12:40:19

    Pilsētu tukšu ir dabūjuši, nākošais solis - iztukšot forumu. :D

  • -1
    nomaļnieks 25.10.2018, 08:31:36

    Vajag zagļiem cirst rokas nost. Šīs nocirstās rokas iebalzamēt un kaut kur piejūras parkā izveidot laukumu, rokas vertikāli iebetonējot, klāt pieliekot
    pazīšanas plāksnīti. Tā varētu papildus piesaistīt tūristus ar zagļu memoriālu.

  • 0
    krusttevsflorencs 22.10.2019, 17:26:02

    Ja tā darīs,tad kā deputāti balsos kaut kādas pilsētas domes sēdēs un saeimā?
    Kur pogas jāspiež,tur ar deguniem izlīdzēsies?

  • 0
    Eclipse_Cross 23.10.2019, 11:13:05

    Man liekas, ka likumdošanas robi ir ne tikai šajā jautājumā, bet nu skatīsimies, kā šis izvērtīsies..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: