Šajā nedēļā Ventspilī konstatētas deviņas zādzības, tāpēc policija aicina iedzīvōtājiem būt rūpīgākiem pret savu mantu un īpašumu.

Vienā no gadījumiem konstatēts, ka publiskā vietā nozagta bez uzraudzības atstāta soma, kura vēlāk atrasta turpat netālu, taču jau bez naudas un telefona. Tāpat soma nozagta kādai sievietei viesu namā, taču šajā gadījumā tā nav atgūta, bet citviet Ventspilī no darba telpām ir nozagta fotokamera.

Tāpat konstatēts, ka atrakciju parkā bērnam nozagts mobilais telefons un soma. Sarkanmuižas dambja un Saldus ielas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpās konstatētas divu velosipēdu zādzības, bet Inženieru ielā nozagti pie šķūņa sienas uzkarinātie brieža ragi. Talsu ielā konstatēts, ka no kāda dzīvokļa ir nozagti datori un šujmašīna, bet no kāda cita šajā pašā ielā - arī planšetdators. Valsts policijā par visiem zādzības gadījumiem ir uzsākts kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

Valsts policija novērojusi, ka daļa iedzīvotāju neaizslēdz sava īpašuma durvis, tādējādi nenodrošinoties pret zādzībām. Protams, ka zaglim līdz ar to ir daudz vienkāršāk iekļūt īpašumā, tāpēc policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību sava mājokļa drošībai, aizslēdzot durvis. Tāpat ieteikums - neatstāt logus vēdināšanas režīmā un atvērtas balkona durvis.

Vēl veids, kā nodrošināties pret zagļiem, būtu uzstādīt signalizāciju, kustības sensorus, izvēlēties dzelzs durvis un sargs – mājdzīvnieks arī nāks tikai par labu. Zagļi suņus atzīst par lielāko traucēkli zādzības paveikšanai, jo tie pievērš apkārtējo uzmanību. Tāpat atsevišķos gadījumos zagļi nevēlas riskēt ar stāšanos pretī lielākam sunim.

Tāpat ļoti svarīgas ir labas attiecības ar kaimiņiem. Dodoties uz laiku prom, būtu noderīgi palūgt kaimiņu pievērst uzmanību jebkurām aizdomīgām darbībām. Ieteicams palūgt kaimiņam izņemt korespondenci no pastkastītes. Dažkārt ļaundari izvēlas apzagt to mājokli, kam ir pilnākā pastkastīte, jo tas var liecināt par saimnieka prombūtni. Tāpat ne tikai kaimiņiem, bet jebkuram, kurš ievēro aizdomīgus cilvēkus un darbības ap kādu īpašumu, nekavējoties vajadzētu par to informēt policiju.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Novadnieks 29.07.2017, 07:09:38

    Pašiem zagļiem arī jābūt rūpīgākiem.Nav ko krāmēties ar sīkumiem.Ņemiet piemēru no tiem kas ieņem augstus amatus.Ja zagsiet pa "nopietnam",tad cietums arī nedraud un varbūt pat gūsiet panākumus vēlēšanās.

  • 0
    Barons 29.07.2017, 12:27:59

    Par to jau es bij rakstit,ka ir vaidzig,le būt krietn suniš,ka iekš man muiž.
    Un redz,ka Policist kung to ir ņemt vēra un te atkārtot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: