Šokolādes fabrikas Pobeda Confectionery īpašnieki augstu novērtē investīciju klimatu Ventspilī un sola jau augustā atklāt otru līniju – uzsākt konfekšu un porainās šokolādes ražošanu.

Šī informācija izskanēja Latvijas Radio 4 ēterā raidījumā Diena pēc dienas, kas bija veltīta jaunās šokolādes izstrādājumu ražotņu atvēršanai Latvijā. Uz sarunu tika aicināta arī Krievijas konditorejas fabrikas Pobeda ģenerāldirektore Olga Muravjova, kura pa tālruni atbildēja uz radiožurnālista jautājumiem. Ventspilī jau teju pusotru gadu darbojas Krievijas uzņēmuma filiāle – šokolādes fabrika Pobeda Confectionary. Olga Muravjova pastāstīja, ka pirmajā darbības gadā ir izdevies īstenot visu, kas bija iecerēts, – sāka ražot šokolādi, kas tiek eksportērta uz daudzām Eiropas valstīm. «Visu veidu šokolāde, izņemot poraino, tagad tiek ražota tikai Ventspilī,» norādīja Muravjova. Šokolādes ražošana mūsu pilsētā izraisīja pilnīgi negaidītu efektu – pateicoties jūras gaisam, šokolāde ieguva jaunu, īpašu garšu, piešķirot tai nelielu jūras sāls un joda noskaņu. Krievijas uzņēmums Pobeda katru gadu piedalās 10 starptautiskās izstādēs. Atklājot ražotni Ventspilī, izstāžu apmeklētāji dod priekšroku šeit ražotajai šokolādei, norādīja Muravjova.

Tagad Ventspils uzņēmumā Pobeda Confectionery tiek īstenots otrs investīciju un attīstības posms – tiek uzstādīta unikāla iekārta, ar kuru jau augustā sāks ražot poraino šokolādi un konfektes, pastāstīja ģenerāldirektore. «Tāda aprīkojuma pagaidām nav nekur pasaulē, un mēs lepojamies, ka uzstādām to tieši Ventspilī,» sacīja Muravjova Latvijas Radio 4 ēterā. Iekārtas jau ir piegādātas un tagad tiek pabeigta to montēšana. Investīciju apjoms Ventspils ražotnē pirmajā posmā bija 7,5 miljonu eiro, otrajā – 2,5 miljoni eiro. Krievijas investori saņem atbalstu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kā daļēju kompensāciju par izmaksām ražošanas aprīkošanai.

Tomēr līdztekus tam Krievijas investori saņem arī milzīgu atbalstu Ventspilī no pilsētas un Brīvostas vadības, norādīja Muravjova. «Tās ir gan brīvās ekonomiskās zonas nodokļu atlaides, gan milzīgā palīdzība, kuru mēs saņemam itin visā – sākot no projektēšanas un beidzot ar visu dokumentu saskaņošanā. Tik lielu pretimnākšanu investoram kādu piedzīvojām Ventspilī mēs pat negaidījām,» atzina šokolādes biznesa īpašniece.

Ventspils Krievijas investorus piesaistīja tieši ar pašvaldības un Ventspils brīvostas vadības ieinteresētību. «Latvijā, toskait arī Ventspilī, ir lielisks investīciju klimats, ko izveidojusi pilsētas vadība un Brīvosta. Tas nevar nepiesaistīt investorus, kuri strādā ne tikai Krievijas tirgū, bet arī Eiropā, Amerikā, Ķīnā,» skaidroja Muravjova. Viņa atklāti atzina, ka, veidojot fabriku Ventspilī, Pobeda rēķinājās ar tirdzniecības apjomu paplašināšanu Eiropas teritorijā. Un šie aprēķini ir attaisnojušies: pēc ģenerāldirektores vārdiem, šogad Pobedas pārdošanas apjomi tirdzniecības tīklos pieauguši, salīdzinot, ar 2016. gadu, jau četrkārt, bet kopējie tirdzniecības apjomi – par 74%. Patlaban Ventspils uzņēmumā strādā 27 cilvēki – 17 ražošanā un 10 pārdošanas jomā, pastāstīja Muravjova.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Nif nifs 02.08.2017, 14:32:17

    Daudzi fano, bet man kaut kā Pobedas šoķenes neiet pie sirds. Končas kā kura.

  • -3
    Latvija pāri visām! 02.08.2017, 15:53:56

    Man gan garšo. Cena laba priekš satura.

  • -2
    Vigil 19.09.2017, 21:18:42

    Konfektes loti garsigas. It ipasi tas zelejas ar auglu pildijumu ieksa.

  • 0
    JānisJānis 20.09.2017, 09:53:24

    Ineresanti vai ir kāda statistika pieejama par to, kas reāli Ventspilī ir saražots un eksportēts? Pretējā gadījumā tikai sapņo un plāno un iepērk miljonus vērtas iekārtas par EU naudu, izskatās pēc kārtējās afēras

  • 0
    Parko 03.08.2018, 13:33:44

    Neko viņi te neražo :D viss tāpat nāk no Krievijas, šis viss ir tikai vizuāli ka ķipa te kautkas notiek. Tāpat nav garšīgas.

  • 0
    norge 03.08.2018, 14:31:36

    to Vpils , pilniba piekritu tev viss ir ievests no krievijas jo viniem pat nava noliktavas kur glabat izejvielas un gatavo produkciju , ta ka puikas taisa septes nemaksajot muitas nodevas EU

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: