Līdz 27. augustam Užavas un Vārves pagastos norisināsies Zemessardzes 46. kājnieku bataljona taktiskās militārās mācības "Kurland 2017”.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 120 zemessargu, un mācību uzdevums ir veicināt Zemessardzes sadarbību ar Valsts robežsardzi un Valsts policiju, kā arī pārbaudīt 46. kājnieku bataljona apakšvienību un štāba darbību.

Mācību aktīvajā fāzē vienības ar militāro tehniku pārvietosies ceļa posmā Ventspils – Užava, veicot mācību uzdevumus iepriekš saskaņotās juridiskām un fiziskām personām piederošās teritorijās Vārves un Užavas pagastos. To laikā tiks pielietota mācību munīcija un imitācijas līdzekļi, kā arī notiks kaujas imitācija scenārija ietvaros. Mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Zemessardzes 46.kājnieku bataljons atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem, īslaicīgu Valsts policijas un Zemessardzes kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu uz vietējās nozīmes ceļiem un neuztraukties, redzot karavīru, robežsargu un policistu pārvietošanos pa ceļiem, mežiem un pļavām, tehnikas un cita aprīkojuma veida izvēršanu, kā arī Valsts policijas un Valsts Robežsardzes operatīvo transportu aktīvu dalību mācību rajonos, pastiprinātu klātbūtni Užavas centrā un, novērojot mācības, ieturēt drošu distanci.

Tuvojoties militārajai kolonnai, autovadītāji tiek aicināti ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnas kustību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: