Politiskā partija “Latvijai un Ventspilj” izplatījusi atklātu vēstuli, kurā aicina uz godīgu politisko cīņu un izvairīties no provokācjām.

"Andrim Piebalgam, partijas “Vienotība” valdes priekšsēdētājam; Solvitai Āboltiņai, partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas vadītājai Nacionālās drošības komisijas vadītājai; Rihardam Kozlovskim, LR iekšlietu ministram, partijas “Vienotība” valdes loceklim; Raivim Dzintaram, Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājam, Saeimas frakcijas priekšsēdētājam; Gaidim Bērziņam, Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājam, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājam; Dzintaram Rasnačam, LR tieslietu ministram, Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK biedram; Mārtiņam Bondaram, Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājam, Saeimas frakcijas priekšsēdētājam

aicinājums uz godīgu politisku konkurenci.

Priekšvēlēšanu procesa aktivitātes un aizvien pieaugošais Ventspils iedzīvotāju sūdzību skaits par neadekvātajām priekšvēlēšanu cīņas metodēm no t.s. opozīcijas partiju puses liek secināt, ka Nacionālās apvienības “Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, partijas “Vienotība” un Latvijas Reģionu apvienības saraksta (turpmāk Apvienotā saraksta) līdera Ģirta Valda Kristovska sponsoriem ir augstas likmes vēlmei par katru cenu nokļūt pie varas Ventspils pilsētas domē.

Apgalvojuma formā uz to norādīja arī Apvienotā saraksta līderis Ģirts Valdis Kristovskis intervijā Jānim Domburam (portāls Delfi.lv) šī gada 22. maijā, atbildot uz jautājumu par darbu opozīcijā Ventspils pilsētas domē, viņš teica: “būs jaunas ārkārtas vēlēšanas”, tādējādi skaidri liekot saprast, ka pie šāda scenārija viņa vadītā komanda un sponsori strādā.

Politiskajai partijai “Latvijai un Ventspilij” ir labi izprotama panika Apvienotā saraksta sponsoru rindās. Priekšvēlēšanu kampaņā ieguldītie ievērojamie finanšu resursi – gan ilgstoši un dāsni finansējot saraksta līderus, gan apmaksājot vērienīgo antikampaņu, kas jau mēnešiem izvērsta pret esošo domes vadību kā sabiedriskajos un privātajos medijos, tā arī pašradītajos bezmaksas izdevumos un portālos, gan rakstot paštīksminoša satura grāmatas, vienlaikus nomelnojot politiskos oponentus, un virkne citu pasākumu nav devuši cerētos rezultātus. Sabiedriskās domas un pētījumu centra SKDS socioloģiskās aptauja, kas veikta šī gada maijā Ventspilī, parāda, ka esošās domes darbu 87% ventspilnieku vērtē pozitīvi.

Indikācijas, par kurām ziņo Ventspils iedzīvotāji, liek bažīties par godīgu vēlēšanu norisi – tādu, kurā netiek pirktas vēlētāju balsis, kurā iedzīvotāju tiesības brīvi paust savus uzskatus brutāli neietekmē politiskie “biznesmeņi” un kurā nedraud ar atlaišanu no darba gadījumā, ja Meroni pārvaldīto uzņēmumu darbinieku balsojums būs atšķirīga no Meroni uzspiestās politiskās “izvēles”.

Mēs aicinām Apvienotā saraksta partiju līderus un partiju sponsorus pierādīt savu politisko vilkmi un profesionalitāti godīgā konkurencē pašvaldību vēlēšanās Ventspilī un Latvijā, nepieļaut provokācijas un nodrošināt vēlēšanu procesa godīgu norisi.

Par godīgām vēlēšanām – darbos, nevis vārdos!

Politiskās partijas “Latvijai un Ventspilj” valde"

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -3
    Ventiņheiteris2 01.06.2017, 16:13:49

    Vergpilī jau n-tos gadus ir godīgs politisks monopols. Galvenais ir godīgi ar vergiem padalīties, atsviežot pāris eiras, nobruģēt pāris ielas un uzlikt puļu kastes. Ko vēl cilvēkam pilnai laimei vajag?

  • -2
    Novadnieks 01.06.2017, 18:23:24

    Nu vispār mums ir vēl arī govis.Pienu gan nedod,bet tomēr.

  • -3
    prof.Preobraženskis. 01.06.2017, 16:17:11

    Lai nu kura partija to būtu aicinājusi...

  • -4
    Frīdis 01.06.2017, 18:37:22

    Lai nu kas to saka ! Kas nekaunīgāks, un kam nekā nav svēta , un kam biezāks maks , tam pilnāka sile ! Jeb kurš lielāks cūka , tas vairāk izrok ! NĒ Lemberg - tavs laiks pagājis , vēlētāji vairs nav vakarējie !!!! Ar taviem šakāļiem un plānprātiņiem tev šoreiz nepietiks !

  • -4
    Spīdola 01.06.2017, 18:56:00

    Tiešām. Kas noticis? L&V izskatās pârbijusies. Un aicinot uz godīgumu. Mēms var palikt! Dievs nav mazais bērns un uzliks punktu uz I, īsta greizo spoguļu karaĺvalsts. Blefotāji.

  • -2
    Spīdola 01.06.2017, 21:40:28

    Nevar tik strauji mainīt partijas seju. Nu jau L& V sevi pozicionē kā saudzējamus . Jebkurš psihologs pateiks, ka no vēlētāju viedokļa tas ir par vēlu, lai vecāka gadagājuma cilvēks saprastu savas favorītpartijas smakos pavedienus. Kto ņeuzspel, tot opozdal. Tā ja.

  • -4
    Hiacinte 01.06.2017, 23:02:17

    Kristovskis jau solīja Delfi TV pārraidē ārkārtas vēlēšanas. Tātad gatavojas kaut kā izraisīt, lai šīs vēlēšanas būtu kaķim zem astes.

  • -2
    Ena 02.06.2017, 00:38:00

    Nu, tad jau partijai "Latvijai un Ventspilij" īpašniekam ar steigu ir jāatver jaunus VB portālus un avīzes, kur katra partija varētu sevi slavināt un pārējos "atmaskot", identiski, kā to pašlaik dara vienīgajā VB portālā partija "Latvijai u Ventspilij". Un katrai partijai pa Imantam Liepiņam...

  • 0
    kiks 02.06.2017, 08:16:00

    Kāda tur godīga konkurence. Visur publicē, ka šodien un rīt nedrīkst būt nekāda politiskā reklāma, bet braucot šorīt uz darbu skaidri un gaiši varredzēt Lielā prospekta un Brīvības krustojumā Kristovska komandu uz vides banera visā godībā.

  • 0
    Ieva Zelmane 02.06.2017, 20:17:29

    jā, jā..un Sudrabas partijas reklāma ar vēl šodien bija pie govs "Venta".

  • 0
    Spīdola 02.06.2017, 20:42:08

    Ko neteiksi! Bet staigājošās L&V personas, kas ar visiem pēkšņi grib draudzēties, visiem spiež roku un grozās pa Rimi u c . Kā tas jāvērtē? Antireklāma vai?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: