Ventspilī pieredzes apmaiņā skolās un pirmsskolās viesojās Olaines, Ķekavas, Salaspils un Ikšķiles vispārizglītojošo izglītības iestāžu direktoru vietnieki un pirmskolu metodiķi un vadītāji.

Pilsētas viesi apmeklēja Ventspils izglītības un pirmsskolas izglītības iestādes, kurās varēja aprunāties ar skolas vadību un uzzināt par vadības principiem un skolotāju savstarpējo sadarbību skolā. Viesiem bija iespēja vērot kā notiek skolēnu mācīšanās stundās un āra nodarbības bērniem pirmsskolās.

Vizītes noslēgumā pilsētas ciemiņi tika aicināti uz Jauniešu māju, lai pie kafijas pārrunātu dienā redzēto. Apmeklētāji iepazinās ar Jauniešu mājas darbību un sadarbību ar jauniešiem un skolēnu pašpārvaldēm, par kopējām tendencēm izglītības jautājumos un Ventspils Metodiskā dienesta darbu.

Viesi bija vienisprātis, ka apmaiņas pieredzes vizīte bijusi ļoti interesanta, turklāt varēja iegūt idejas, kuras varētu īstenot arī savās skolās un bērnudārzos. Pasākuma organizatore, Olaines pašvaldības Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Mārīte Zaube pauda pateicību par iespēju apmeklēt pilsētas skolas un bērnudārzus un ielūkoties ikdienas norisēs. Zaube bilda, tas kā ventspilnieki mērķtiecīgi strādā pie sava darba uzlabošanas ir pārsteidzoši, jo varēja redzēt kā pedagogi savstarpēji sadarbojās un ģenerēja jaunas idejas, kuras tiek arī īstenotas. Zaube uzskata, ka šāda metode pedagogiem sadarboties un vērot viena otra stundas un diskutēt par mācību procesu uzlabošanu, drīzā nākotnē būs nepieciešama visās Latvijas skolās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: