FK Ventspils Akadēmijas U-10 vecuma grupas futbolisti uzvarējuši Latvijas čempionātā futbolā telpās, finālturnīrā izcīnot četras uzvaras un nepiedzīvojot nevienu zaudējumu.

Finālturnīrs risinājās Madonā, kur sabrauca septiņas reģionu labākās komandas. Sākuši ar neizšķirtu 0:0 pret Jēkabpils jaunajiem futbolistiem, ventspilnieki bija tuvu tam, lai arī turnīra otro spēli noslēgtu ar bezvārtu neizšķirtu, tomēr pašās mača beigās veiksme uzsmaidīja tieši mūsējiem – sešas sekunde līdz mača beigām (!) Vladislavs Bajaruns ar galvu ievirzīja bumbu tīklā un atnesa uzvaru 1:0 pret spēcīgo Super Novu. Tālāk sekoja spraiga cīņa ar Garkalnes komandu, turklāt Ventspils akadēmiķi ilgu laiku bija iedzinējos, bet šoreiz pēdējā uzbrukumā Rainers Veidemanis pamanījās izraut neizšķirtu.

Turnīru FK Ventspils Akadēmijas spēlētāji noslēdza ar trim uzvarām pēc kārtas, turklāt tās visas tika izcīnītas ar vienu vārtu pārsvaru – 1:0 pret Balviem un Madonu, 2:1 pret Olaini. Noslēguši sacensības bez zaudējumiem, ventspilnieki arī kļuva par šī ziemas čempionāta uzvarētājiem!

«Esmu ļoti priecīgs par puišiem un apsveicu viņus ar lielo panākumu! Tik lielu turnīru viņi uzvar pirmo reizi, un, protams, tas ir nopietns sasniegums. Vēl jo vairāk patīkami būt stiprākajiem, ņemot vērā, ka konkurence bija ļoti pieklājīga, visas komandas nospēlēja labi, visi sitās līdz pēdējam. Daudz mači noslēdzās ar minimālu pārsvaru, Garkalni turnīra tabulā mēs apsteidzām vien par diviem punktiem, un arī citas komandas parādīja, ka acīmredzami aug, un tas ir teicami. Uzvarējām, pateicoties raksturam un pašatdevei. Protams, bija arī kļūdas, bet puiši nepadevās, tāpēc visi pelnījuši labu novērtējumu. Bija arī tādi, kuri atsevišķos momentos ņēma spēli uz sevi, piemēram, Markuss Lengvenis spēlē ar Balviem guva vienīgos un uzvaras vārtus, izdarot skaistu solo izgājienu. Tomēr izcelt vienalga gribu tikai visu komandu — par čempioniem mēs kļuvām visi kopā,» panākumu komentēja treneris Aleksandrs Žižmanovs.

Čempionu sastāvs: Kristofers Baltiņš, Tomass Valks, Gvido Bakanauskis, Vjačeslavs Hrustaļovs, Roberts Pšeņicins, Markuss Lengvenis, Rainers Veidemanis (tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju komandā), Valters Liepājnieks, Leo Villers, Vladislavs Bajaruns, Artjoms Jurčenko un Artūrs Ūdriņš.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 17.03.2017, 15:38:01

    Puikas malači!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: