Cīņu šovā Synottip Fight Club ceturto uzvaru profesionālajā boksā izcīnīja divkārtējais Eiropas čempionāta medaļnieks Nikolajs Grišuņins (4-0, 2 KO), kurš otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica bijušo UBO internacionālā čempiona titula pretendentu gruzīnu Pātu Aduašvili (23-17-3, 15 KO).

Viens no Latvijas visu laiku titulētākajiem olimpiskā boksa bokseriem ventspilnieks Grišuņins profos debitēja pērnā gada novembrī Rīgā, uzvarot baltkrievu sportistu Pāvelu Baturu (0-1-1), bet tad sekoja panākumi pār rīdzinieku Konstantīnu Bulohovu (2-2, 2KO) un bijušo WBC junioru, UBF Eiropas un WBF pasaules čempionu titulu pretendentu Ramazi Gogičašvili (25-14-2, 13 KO).

Pirms divkaujas ar Pātu Aduašvili, ventspilnieks pasaules pirmā smagā svara (-90,7 kg) reitingā atradās 470. vietā, bet divdesmit divus gadus vecais gruzīns simtu divdesmit pozīcijas augstāk.

Teorētiski reitings ir subjektīva lieta pēc, kura vadīties, un to apliecināja arī šis boksa mačs. Neskatoties uz to, ka gruzīns par latvieti reitingā bija stipri augstāk, priekš Grišuņina šī bija salīdzinoši viegla cīņa. Pirmais raunds aizritēja bez īpašiem asumiem, taču otrajā Aduašvili četras reizes pabija nokdaunā. Pēc pēdējā nokdauna ringa tiesnesis izlēma cīņu apturēt. Līdz ar to par uzvarētāju otrajā raundā, pretinieku uzveicot ar tehnisko nokautu, tika pasludināts trīsdesmit divus gadus vecais Nikolajs Grišuņins.

“Paldies visiem, kuri ieradās mani atbalstīt šodien klātienē, kā arī paldies tiem, kuri juta man līdzi neklātienē. Ceru, ka nākamajā cīņā varēšu savus līdzjutējus priecēt ar uzvaru pār kādu vēl augstāka ešelona sportistu,” pēc uzvaras izteicās Grišuņins.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: