Aizvadītajā diennaktī Latvijā uguns atņēmusi dzīvību trim cilvēkiem - traģiskais ugunsgrēks noticis Ventspils novada Tārgales pagastā. Tik liels bojāgājušo skaits vienā diennaktī šovasar vēl nebija reģistrēts.

Izsaukums uz Tārgales pagastu saņemts īsi pirms plkst.2, kad tika saņemta informācija. ka kāda dārza māja deg 50 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkai ugunsgrēkā jau iebrukušas jumta konstrukcijas. Liesmās bojā gājuši trīs vīrieši, kuru vecumu un personību noskaidro Valsts policija. Policija arī noskaidro notikušā apstākļus.

Kopumā 24 stundu laikā VUGD reaģējis uz 48 izsaukumiem - dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti 27 glābšanas darbi, bet divi izsaukumi izrādījušies maldinoši. Šogad līdz 8.jūlija plkst.6.30 valstī reģistrēti 6514 ugunsgrēki, tajos cietuši 172, bet gājuši bojā 50 cilvēki.

Kā pastāstīja VUGD Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis, iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni. Elektrība šai dārzu kooperatīva "Kurzeme" mājai bijusi atslēgta, un nav arī nekādu pazīmju, ka būtu lietotas apkures iekārtas. Līdz ar to tiek pieļauts, ka ugunsgrēks varēja izcelties no nenodzēstas cigaretes vai sveces, taču precīzus iemeslus noskaidros policija.

Arī Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Valdmane pastāstīja, ka, pēc sākotnējās informācijas, iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni, bet pagaidām nevarot izslēgt arī citas versijas, tostarp tiks pārbaudīts, vai nav notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Bojāgājušo personības vēl nav noskaidrotas, bet, iespējams, tie varētu būt bezpajumtnieki, norādīja policijas pārstāve.

VUGD Ventspils daļas komandieris atzina, ka bojāgājušie ir apdeguši tik stipri, ka vizuāli nav iespējams noteikt viņu vecumu un pat dzimumu. Tomēr, pēc kaimiņu stāstītā, jau iepriekš šajā dārza mājā vīriešu kompānijā regulāri ticis lietots alkohols. Liecinieku stāstītais un notikuma vietā redzētais liekot izdarīt secinājumus par sociāli nelabvēlīgu vidi.

Lasi vēl