Sestdien, 2. jūlijā, teātra namā “Jūras Vārti” norisinājās Ventspils Tehnikuma 4. kursu un Eiropas jauniešu garantijas grupu izlaidums. Šogad Ventspils Tehnikumu absolvēja valsts budžeta grupā 100 jaunie speciālisti viesnīcu pakalpojumos, ēdināšanas pakalpojumos, mašīnbūvē un automehāniķos. Savukārt 26 absolventi Eiropas jauniešu garantijas programmā - ēdināšanas pakalpojumu (kuģu pavāri) un metālapstrādes speciālisti.

Visi absolventi bija sekmīgi nokārtojuši kvalifikācijas eksāmenus, vairāki no viņiem savā specialitātē iegūstot visaugstāko novērtējumu – 10 balles. Lielākā daļa no absolventiem jau ir sevi nodrošinājuši ar daba vietām, veiksmīgi darba devējam sevi parādot prakses laikā. Savukārt Eiropas jauniešu garantijas grupas absolventi kuģa pavāri izlaidumā saņēma lielisku dāvanu – visi grupas audzēkņi var doties uz “Latvijas kuģniecību”, kur viņus gaida garantēts darba līgums uz kādu no kuģniecības kuģiem.

Klātesošos ar uzrunu sveica skolas direktore Kristīne Vāgnere:

“ Mēs esam saderīgi, mūsu vērtība ir darbs un laiks, kuru pavadījām kopā, kopīgi esam bijuši priekos un palaidnībās, kopīgi esam bijuši zaudējumos un iepazinuši viens otru. Mums ir mūsu kopīgais stāsts, kuru ierakstīt skolas lielajā grāmatā, kur jūsu lapu mēs šodien aizveram, bet ar šodienu ikkatrs no jums turpina rakstīt katrs savas dzīves lielo stāstu. Kāda būs šī jūsu grāmata ir atkarīgs no jums, no tā, cik daudz no zināšanām un prasmēm, kuras apguvāt Ventspilī, izmantosiet, cik daudz no savu vecāku un vecvecāku teiktā uzklausīsiet, bet galvenais – kādi būs jūsu mērķi un ceļš to sasniegšanai. Es patiesi ļoti vēlētos, lai dzīves ikdienas rūpes un steiga nenomāc jūsos vēlmi reizi pa reizei lidot- kaut sapņos, lidot mājup pie vecākiem, lidot apskatīt pasauli, lidot mīlestības spārniem, bet tai pat laikā, lai šim lidojumam ir mērķis, ko sasniegt un būt stipriem un galvenais - lai šajā lidojumā neesat vientuļi.”

Pateicības rakstu no Latvijas Valsts ministru prezidenta Māra Kučinska saņēma Jūlija Kozinda un Reinis Čilipāns par teicamām sekmēm, savukārt Kristaps Kļaviņš par veiksmīgu dalību Latvijas viesmīlības konkursā, kurā viņš izcīnīja 2. vietu.

Emocionāls mirklis bija sirsnīga paldies teikšana skolotājai Ligitai Kaudzei, kura, pēc 43 nostrādātiem gadiem Ventspils Tehnikumā, devās pelnītā atpūtā. Skolotāja Kaudze visus šos gadus apmācīja topošos pavārus un konditorus - ēdināšanas pakalpojuma speciālistus.

Klātesošos ar skaistu mūziku priecēja mūziķis Daumants Kalniņš ar grupu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: