Vakar, 21. janvārī, Ventspilī konstatēti atkal jauni telefonkrāpnieku centieni tikt pie prāvām naudas summām, apvārdojot cilvēkus cienījamos gados.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde vakar saņēma informāciju par 9 šādām epizodēm vienas dienas laikā Ventspilī. Par laimi, nevienā no šiem gadījumiem cilvēki nav noticējuši viltvāržiem un naudu nav maksājuši.

Lielākoties viltnieku rokraksts ir līdzīgs – tiek stāstīts par tuvinieku, kurš, krītot pa trepēm, uzkritis kādam cilvēkam un traumējis viņu, tādēļ steidzami nepieciešama nauda, lai šo lietu nokārtotu bez problēmām, vai arī, ka nepieciešama steidzama operācija. Vēl mēdz melot par to, ka dēls vai meita ar auto ir notriecis bērnu, un nepieciešama neatliekama ārstēšana.

Krāpnieku prasītās summas svārstās no 1000 līdz pat 18 000 eiro.

Jau ziņojām, ka 19. janvārī, Ventspilī, kāda sirmgalve kļuva par telefonkrāpnieku upuri, kad, solot palīdzēt nelaimē nonākušai radiniecei, kundzei tika izkrāpti 2000 eiro.

Saņemot šāda vai līdzīga rakstura zvanu, protams, nav jāmaksā prasītā summa, bet gan nekavējoties jāsazinās ar policiju un jāinformē par notikušo, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī. Lai pārliecinātos, ka bažām par tuvā cilvēka dzīvību un veselību nav pamata, ieteicams piezvanīt viņam pašam. Gadījumos, kad patiešām ir notikusi nelaime, operatīvo dienestu darbinieki NEKAD nelūdz naudu!

Policija aicina būt uzmanīgiem, nepalikt vienaldzīgiem un par šāda veida krāpniecības gadījumiem pabrīdināt savus radus un kaimiņus, īpaši cienījama gadagājuma ļaudis, kā arī izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš šādos vai līdzīgos gadījumos par notikušo informē policiju! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: