Šonedēļ Latvijā valdīs sals, bet gada pirmais mēnesis varētu beigties ar atkusni, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Jau pagājušās nedēļas izskaņā reģionā paaugstinājās atmosfēras spiediens un pieauga anticiklonu ietekme, kas turpina pastiprināties. Tāpēc nokrišņi ir mazinājušies, vējš vairs nav brāzmains, bet gan pūš no austrumu puses, nesot vēsākas gaisa masas.

Nedēļas laikā saule uzspīdēs maz un reti - ziemas periodā anticiklona apstākļos tā ir ierasta situācija. Debesis pārsvarā klās mākoņi, var veidoties dūmaka, sarma, pat migla.

Anticiklona ietekmē šonedēļ Latvijā valdīs sals. Jau iepriekšējā naktī gaisa temperatūra bija līdz mīnus 5 grādiem, nākamā nakts būs vēl aukstāka - gaiss atdzisīs līdz mīnus 4, mīnus 9 grādiem. Austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs vēl zemāk - līdz mīnus 13 grādiem. Līdzīga būs nakts uz trešdienu, 21. janvāri. Arī dienas laikā gaidāms sals - 0 līdz mīnus 5 grādu robežās.

Trešdien, mākoņu zonai šķērsojot Latvijas teritoriju, gaidāms neliels sniegs. Arī nedēļas otrajā pusē vēl varētu nedaudz uzsnigt. Sagaidāms, ka sals arī nedaudz mazināsies un austrumos nebūs aukstāks par mīnus 5, mīnus 7 grādiem. Sals vēl varētu būt nākamās nedēļas sākumā.

Saskaņā ar ilgāka perioda prognozēm no nākamās nedēļas vidus vēji varētu iegriezties no rietumu puses, nesot līdzi atkusni.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: