Kopš jūlija Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centru vada AIVARS STANKEVIČS. Aiz stiklotajām centra sienām viņš pie tasītes melnas kafijas nosvērti un laipni stāsta par izvēlēm un nākotnes plāniem. Netālu no viņa darba galda atstutēts velosipēds. «Ikdienā pa pilsētu pārvietojos ar to. Man ļoti patīk, Rīgā jau šādu iespēju nav,» atzīst Stankevičs.

Iepriekš viņš vadījis Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošo Izglītības kvalitātes valsts dienestu, bet tad nolēmis, ka savu karjeru vēlas turpināt saistībā ar augstāko izglītību un zinātni.

Kā jūs nonācāt līdz Ventspils Augstskolai?

– Pavisam vienkārši – mani uzrunāja augstskolas rektore profesore Gita Rēvalde. Mēs jau bijām kopā strādājuši Izglītības un zinātnes ministrijā, kad Rēvaldes kundze bija Augstākās izglītības un zinātnes departamenta direktore un es vadīju Izglītības kvalitātes valsts dienestu. Kopā strādājām arī Eiropas Sociālā fonda projektā, kur tika izvērtētas augstākās izglītības studiju programmas. Tā es arī šeit nonācu.

Kā jūtaties savā jaunajā amatā?

– Jūtos es ļoti labi, turklāt man ir divi amati. Esmu arī rektores padomnieks izglītības un zinātnes jautājumos. Jāsaka, ka man ļoti patīk Ventspils, esmu patīkami pārsteigts par to, kā šeit viss ir sakārtots, kā šeit tiek domāts par cilvēkiem, par iedzīvotājiem, tostarp visas aktīvās atpūtas iespējas un jūra, tas ir fantastiski. Jā, es jūtos labi.

Ko iepriekš zinājāt par Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centru un Ventspili?

– Par Mūžizglītības centru nezināju neko daudz un par Ventspili, atklāti sakot, arī. Bet, pirmkārt, tas bija jauns izaicinājums un, otrkārt, man likās, ka šeit var diezgan daudz jauna izdarīt, realizēt savas idejas. Turklāt augstskola ir tā vide, kurā es gribēju strādāt tālāk pēc darba dienestā, tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ es aizgāju.

Visu interviju lasiet 23. oktobra laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: