Pārventā, Kurzemes ielā, kāda autofūre, pārbraucot dzelzceļa pārbrauktuvi, aizķērusi betona plāksni, kas pamatīgi izārdījusi automašīnas ritošo daļu.

Apskati foto no avārijas vietas.

Negadījums noticis vakar vakarā, ap plkst. 23. Vilcēja pēdējie riteņi aiz viena gala piepacēla betona plāksni, kas ieķērās pie ritošās daļas piestiprinātajā instrumentu kastē. Automašīnu izdevās nobremzēt aptuveni 70 metrus aiz pārbrauktuves, par ko liecina švīkas uz asfalta, izmētātās detaļas, instrumenti un plāksnes fragmenti. Fūres puspiekabei no rāmja atrauts tilts, salauzts viens ritenis, kā arī pilnībā sadauzīta instrumentu kaste.

«Trieciens bija drausmīgs, mani pat izsita no sēdekļa, pirmajā mirklī nesapratu kas notiek, viss šķīda un plīsa,» negadījuma brīdi atceras šoferis Gundars. Viņš strādā kādā Rīgas firmā un bijis ceļā uz prāmi Ventspils ostā, lai tālāk dotos uz Zviedriju, kur bija jānogādā krava.

Gundars uzskata, ka viņa vainas negadījumā nav un, visticamāk, dzelzceļa pārbrauktuves plāksne bijusi vaļīga, jo savādāk to nevarētu aizķert.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Dzidzis Vilemsons informē, ka administratīvās lietvedības ietvaros šobrīd notiek pārbaude. Tiek arī pārbaudīta versija, vai autovadītājs nav braucis ar pārāk lielu ātrumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: