Ventspils tiesa piespiedu darbos norīkoja kādu ugālnieku, kurš savam dzīvoklim vairākas reizes patvaļīgi pieslēdza elektrību.

Notiesātais vīrietis dzīvo Ugālē, kādā Rūpnīcas ielas daudzdzīvokļu mājā. Oļega dzīvoklim tika atslēgta elektrība, jo viņš nebija maksājis patērētās elektrības rēķinus. Taču vīrietis to ignorēja un vairākas reizes elektrībai patvaļīgi pieslēdzies, sabojājot uzliktās plombes. Tādā veidā Latvenergo meitassabiedrībai Sadales Tīkls tika nodarīti zaudējumi par nelikumīgi patērēto elektroenerģiju.

Pirmo reizi vīrietis elektrībai patvaļīgi pieslēdzies laika posmā no pagājušā gada 11. jūnija līdz 22. oktobrim, kad tas tika konstatēts un elektrība atslēgta. Par patērēto elektrību tika uzlikts naudas sods 104 latu apmērā. Taču tai pašā dienā vīrietis atkal patvaļīgi pieslēdzies, ko izdevies konstatēt 28. oktobrī. Šajā reizē Oļegam piestādīts rēķins 9,36 latu apjomā. Turklāt papildus šīm soda naudām, abās reizēs tika sastādīts administratīvais protokols, par katru reizi vēl uzliekot 50 latu administratīvo sodu.

Tomēr ar to Oļegam nebija gana, viņš elektrībai pieslēdzās vēl trešo reizi. Tas viņam beidzās ar ierosinātu kriminālprocesu pēc 182.panta par elektroenerģijas patvaļīgu izmantošanu. Trešajā reizē elektrība zagta laika posmā no 28.oktobra līdz šī gada 27. janvārim. Kārtējais naudas sods – 123 lati.

Oļegs agrāk nav sodīts, viņam ir ģimene ar bērniem un ir darbs. Tiesā viņš visas apsūdzības un nodarīto zaudējumu apmērus atzina. Kā labās gribas apliecinājumu viņš tiesai iesniedza kvīti, ka viņš ir nomaksājis vienu no uzliktajiem naudas sodiem, tiesa pašu mazāko – 9,36 latu apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu draud arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 50 minimālajām mēnešalgām. Tiesa apsūdzētajam piesprieda piespiedu darbu uz 80 stundām, kā arī lika samaksāt Sadales tīkliem nodarītos zaudējumus 226 latu apjomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: