Partizāņu mārketinga pasniedzējs Gatis Mūrnieks ne tikai ienesis jaunas vēsmas Ventspils Augstskolā, viņa darbošanās satricinājusi arī pilsētas gaisu.

Viens no mācību uzdevumiem kursā Partizāņu mārketings bija izdomāt, noorganizēt un īstenot zibakciju (flashmob) par tēmu Viesu sagaidīšana Ventspilī. Divas no studentu idejām tika īstenotas – ar ovācijām tika sveiktas pilsētā iebraucošās mašīnas un tika mērīts, cik cilvēku var ietilpt degvielas uzpildes stacijā. Šīs akcijas tika arī uzfilmētas, un video bija publicēts arī ziņu portālā ventasbalss.lv.

Pilsētas iedzīvotāji ir pamanījuši, ka studenti rīkojuši kādas dīvainas akcijas. Kā jūs skaidrojat, kas tas bija un ar kādu mērķi notika?

– Zibakciju pasaulē sauc par flashmob, tā ir uzstāšanās, kurā tiek sapulcēta virkne cilvēku, kuri nereti spontāni, bet lielākoties plānoti īsteno kādu akciju vai uzvedumu ar mērķi pārsteigt pat izprovocēt līdzcilvēkus, sabiedrību, kādu konkrētu organizāciju vai cilvēku. Tādējādi tiek nodota arī kāda ziņa. Šajā gadījumā tā bija praktiskā nodarbība studiju kursa ietvaros, lai izskaidrotu, ar cik vienkāršiem paņēmieniem 140 studenti, paši sevi izmantojot par resursu jeb mediju, var piesaistīt sev uzmanību un sagaidīt ciemiņus, kas ierodas Ventspilī, veidā, kas atšķiras no tā, kā esam pieraduši domāt.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: