Zaļās ceturtdienas rītā Vecrīgā pie Saeimas nama tikās Ventspils Augstskolas pirmo trīs kursu vācu tulku programmas  studenti, lai dotos studiju ekskursijā docētāju Agneses Dubovas un Diānas Krastiņas vadībā.

Apskati fotogrāfijas!

Par ekskursiju raksta 2. kursa studentes Liene Brokane un Ieva Grieze:

"Pirmo apmeklējām Gētes Institūta bibliotēku. Bibliotēkas darbiniece pastāstīja par bibliotēkas aizsākumiem un darbību, kas sevī ietver arī vācu valodas apguves kursus. Mūs iepazīstināja ar bibliotēkas krājumu: mūsdienu rakstnieku darbiem, enciklopēdijām, vārdnīcām un mediatēku (DVD diski ar vācu filmām un audio grāmatas), kā arī elektronisko kopkatalogu, kas atvieglo literatūras meklēšanu bibliotēkā. Noslēgumā bija iespēja piedalīties viktorīnā par Vāciju, izmantojot tikai bibliotēkas resursus.

Nekļūdīgi visātrāk atbildēja 2. kursa studente Dana Baumane, kura kā balvu saņēma grāmatu. Gētes Institūta bibliotēkas foajē aplūkojām Gerita Engela foto izstādi „Berlīne. Fotogrāfijas”, kurā iepazināmies ar Vācijas galvaspilsētas arhitektūras dažādību.

Tālāk devāmies uz Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecību Latvijā, kur pēc Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieka Latvijas Republikā Dr. Klausa Burkharta uzrunas sekoja sarunas ar vēstniecības Kultūras un izglītības nodaļas vadītāju Vībki Brāhi un vēstniecības tulci Andu Švēdi. V. Brāhes kundzei studenti jautāja gan par viņas izglītību, gan karjeras izvēli, gan par to, kā un kāpēc viņa izvēlējās strādāt tieši Rīgā. Tika jautāts arī par to, kas vieno un atšķir vāciešus un latviešus. Ļoti daudz par tulka un tulkotāja darbu tika jautāts A. Švēdes kundzei, izskanēja arī jautājumi par viņas studiju un karjeras ceļu.

Intervija izvērtās interesantā un spraigā sarunā aptuveni stundas garumā.

Pēcpusdienā studenti devās uz RTU galveno ēku, kur atrodas Vācijas Akadēmiskās Apmaiņas Dienests (DAAD) un Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs. Šeit studenti varēja uzzināt visu, kas viņus interesē par studijām Vācijā. DAAD biroja vadītājs Tils Dembeks stāstīja gan par akadēmiskās apmaiņas veidiem un nosacījumiem, gan pieteikšanos un stipendiju saņemšanas iespējām, tika apspriesti jautājumi par studentu dzīvi Vācijā. Arī T. Dembeka kungam jautāja par to, kāpēc viņš izvēlējies strādāt tieši šeit un ko viņš domā par latviešu un vāciešu līdzībām un atšķirībām.

Pēc interesantās sarunas noklausījāmies nelielu ievadrunu par Baltijas-Vācijas Augstskolu biroju un tā funkcijām, kā arī apskatījām Nozaru vācu valodas apguves centru, kurā pieejamas vārdnīcas un nozaru literatūra ar uzsvaru gan uz vācu valodas didaktiku un tās apguvi kā svešvalodu, gan uz specializēto vācu valodu dažādās nozarēs, sākot ar medicīnu un beidzot ar ekonomiku un jurisprudenci.

Pēc šīm eksursijām katrs devās savās gaitās. Daži pārrunāja jauniegūtos iespaidus, daži docētāju vadībā devās uz Latvijas Okupācijas muzeju, kur sākās literāra ekskursija pa Vecrīgu atdzejotāja un tulkotāja Matiasa Knolla vadībā. Kopumā visi Ventspils Augstskolas studenti un docētajas bija gandarīti par pavadīto dienu saulainajā Rīgā." 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: