30. novembrī plkst. 11.00 Galvenajā bibliotēkā notiks pasākums par mūžizglītību – mainīgajām vajadzībām iegūt zināšanas un prasmes.

Ventspils Izglītības pārvaldes padomniece mūžizglītības jautājumos Kristīne Vāgnere-Davidova pastāstīs par mūžizglītības iespējām Ventspilī un prezentēs Ventspils mūžizglītības katalogu.

Savukārt, no plkst. 12.00 ar lekciju par mūžizglītības un kultūrizglītības jomu Latvijas sabiedrības dzīvē cauri laikiem viesosies Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Ojārs Spārītis. Lekcijas pirmajā daļā Spārītis pastāstīs klausītājiem par to, kā 18. gadsimtā Vidzemē un Kurzemē kristīja bērnus. Tas būs stāsts par automātiem, robotiem un kristību mašīnām – ar visai intriģējošu nosaukumu “Deus ex machina” kā antīkā teātra elements baroka laikmeta dievnamā – un saistību starp agrīnajiem robotiem, kustīgām skulptūrām dievnamos un neparasto kristību ierīci.

Otrajā lekcijas daļā zinātnieks dalīsies pārdomās un izjūtās pēc priekšvārda uzrakstīšanas par vidzemnieka Pētera Kalniņa dienasgrāmatu “Manas dzīves atmiņas no 1843. dzīvības gada” – saistošu un ļoti raksturīgu latviešu zemnieka dzīves gājumu 19. gadsimta otrajā pusē un 20. gadsimta sākumā, dzīvojot gan starp latviešiem un Baltijas vāciešiem, gan uz savas ādas izjūtot divu laikmetu priekus un bēdas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: