Sākoties jaunajam mācību gadam, atsākas arī Ventspils zinātnes centra VIZIUM Jauno dabaszinātņu pētnieku centra bezmaksas nodarbības, kuru mērķis ir parādīt skolēniem un jauniešiem, ka zinātne var būt interesanta un aizraujoša. Pirmajā nodarbībā kopā ar “Laboratorium Zinātnes skolu” meklēsim atbildes uz jautājumu “Kāpēc mācīties STEM?”.

Nav noslēpums, ka mācību procesā skolēniem bieži vien rodas jautājumi par to, kur un kāpēc konkrētās zināšanas viņam nākotne noderēs, tāpēc ir svarīgi bērniem un jauniešiem mācīt ne tikai teoriju, bet arī parādīt, kā šī teorija izskatās un darbojas dzīvē, veicinot lielāku izpratni par tēmu. Nodarbībā “Kāpēc mācīties STEM?” skolēniem tiks interesantā un aizraujošā veidā pastāstīts un parādīts, kā zināšanas fizikā un ķīmijā var palīdzēt labāk saprast sevi un pasauli, kā arī, kā tās var noderēt nākotnes profesijā.

Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbības norisināsies 26. septembrī Ventspils zinātnes centra VIZIUM “Alfa” zālē, 2. stāvā:

  • 7. – 12. klašu skolēniem plkst. 15.00 – 16.30;

  • 2. – 6. klašu skolēniem (ar vai bez vecāku līdzdalības) plkst. 17.00 – 18.30.

Nodarbības vadīs “Laboratorium Zinātnes skolas” vadītājs, vairāku programmu autors un pasniedzējs Mārtiņš Gulbis, kas ir ieguvis maģistra grādu dabaszinātnēs ķīmijā un augstākās izglītības grādu pedagoģijā. Mārtiņš uzskata, ka ir grūti saprast teoriju, ja tā netiek pielietota praktiski. Tā arī radās ideja par “Laboratorium Zinātnes skolas” izveidi. Nodarbībās būs iespēja interesantā veidā apgūt ķīmiju un fiziku, atklāt dažādas zinātniskas likumsakarības, kā arī praktiski papildināt skolā gūtās zināšanas, paplašinot savu redzesloku, kā arī izprast, kā iekārtota apkārtējā pasaule.

Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās šeit: www.adre.se/anketapetniekiem. Dalība nodarbībā ir bez maksas! Vietu skaits ierobežots.

VIZIUM Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbības norisināsies reizi mēnesī, visu mācību gadu. Katrā nodarbībā skolēniem būs iespēja tikties ar zinātnieku vai STEM jomas entuziastiem.

Vairāk informācijas pa tālr. 667 766 55 vai rakstot uz e-pastu: ginta.grinberga@ventspils.lv. Dienu pirms nodarbības dalībniekiem tiks nosūtīts atgādinošs e-pasts.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra un Ventspils zinātnes centra VIZIUM mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: