Ventspils Jaunrades namā visu vasaru norisinājās aizraujošas dienas nometnes ar nosaukumu “Satiec draugus!”. Nometnē piedalījās jaunāko klašu skolēni, 1.-5.klase, kā ventspilnieki, tā arī bērni no Ukrainas, kuri ļoti veiksmīgi iejutās vietējā sabiedrībā un ieguva jaunus draugus.

Kopā Ventspils Jaunrades nams aizvadīja trīs nometnes, kur katra ilga 10 darba dienas. Nometnē bērni piedalījās dažādās radošajās nodarbībās, iepazina Jaunrades nama pulciņus un aktīvi pavadīja laiku arī ārpus Jaunrades nama telpām. Bērni apmeklēja Ventspils Muzejus un Amatu māju, kā arī kopā ar Jauniešu māju īstenoja izveidoto programmu, kur ar bērniem darbojās brīvprātīgie no dažādām valstīm. Nometnes laikā tika īstenota arī diena braucienam ārpus pilsētas, kā došanās uz Pūres šokolādes muzeju un Baskāju taku.

Galvenais nometnes uzdevums bija stiprināt sociāli emocionālās prasmes, kas palīdzētu bagātināt bērnu komunikācijas iemaņas, veicinātu emociju pašregulāciju un pašapziņu, kā arī integrētu ukraiņu bērnus latviskā vidē.

Papildus 1.-5.klašu nometnēm jūlijā, Ventspils Jaunrades namā, norisinājās topošo pirmklasnieku nometne. Tika organizētas divas grupas, katrai nometne ilga 2 nedēļas. Šāda pirmklasnieku nometne Jaunrades namā norisinājās pirmo reizi un tās mērķis bija veicināt bērnu pāreju no pirmsskolas uz sākumskolu. Nometne ļāva bērniem iepazīt citu vidi un skolotājus, kā arī savus vienaudžus, kā arī izvēlēties interešu izglītības pulciņus, skolas gaitas uzsākot.

Kopumā visās nometnēs piedalījās ap 400 bērni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: