Labākais veids, kā iepazīt zinātni un izprast sarežģītas lietas, ir jautrā un atraktīvā veidā – caur zinātnes šoviem, eksperimentiem un praktisku darbošanos. Martā zinātnes centra VIZIUM apmeklētājiem būs iespēja zinātnes šovā izzināt fizikas pasauli, savukārt radošajās darbnīcās tiks apskatīta laikapstākļu tēma.

Papildus zinātnes centra VIZIUM ekspozīcijas zāles apmeklējumam, ikviens interesents aicināts piedalīties zinātnes šovos un radošajās darbnīcās. No marta līdz maijam VIZIUM aicina apmeklētājus uz jaunu zinātnes šovu “Fizika mums apkārt”, kurā tiks skaidroti fizikas likumi aizraujošā, vienkāršā un saprotamā veidā.

Zinātnes šovs “Fizika mums apkārt” norisināsies no marta līdz maijam:

  • O. – Pk. plkst. 12.00.
  • S. – Sv. plkst. 12.00; 15.00.

Savukārt marta radošajās darbnīcās tiks aplūkotas dažādas dabas parādības. Darbnīcās būs iespēja tuvāk iepazīties ar vēju un vēja ģeneratoriem, uzzināt par sauli un UV stariem, kā arī to ietekmi uz cilvēkiem. Tāpat tiks pētītas arī debesis – mākoņi un varavīksne! Katru nedēļas nogali tiks piedāvāts jauns darbnīcu saturs.

Tehniski radošās darbnīcas “Laikapstākļu mēnesis” norisināsies katru marta sestdienu un svētdienu plkst. 13.00.

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: