Ventspils Augstskolā (VeA) ieradās pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Zinātnes padomes (LZP).

Delegācijas sastāvā bija IZM pārstāvji - valsts sekretāra vietnieks - departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, direktora vietniece augstākās izglītības jomā Dace Jansone, direktora vietniece Lauma Sīka un direktora vietnieks zinātnes jomā Jānis Paiders, kā arī LZP direktore Lauma Muižniece.

Vizītes laikā Ventspils Augstskolā IZM un LZP pārstāvji tika iepazīstināti ar augstskolas infrastruktūru, tajā skaitā modernajām auditorijām, laboratorijām, kā arī video studiju. Tika pārrunātas aktualitātes, notika diskusijas par paveikto, nākotnes iecerēm un problēmjautājumiem.

Galvenās aktualitātes, kas tika pārrunātas ir, digitālo prasmju attīstīšana un ieviešana studiju procesā, jauninājumi studiju procesa pielāgošanai darba tirgus prasībām, kā arī mikrokvalifikācijas iespējas augstākajā izglītībā kopumā. Diskusijās tika izvirzīts Ventspils Augstskolas kā reģionālās augstskolas nozīmīgums augsti kvalificēta darba spēka attīstībā reģionā, kā arī zinātnes attīstībā. Kā svarīgs problēmjautājums tika apspriests augstākās izglītības finansēšanas modelis.

Vizītes mērķis iedalāms divos posmos, pirmajā notika diskusijas un pārrunas par aktuālo, otrais ierašanās mērķis bija dalība Ventspils Augstskolas 25 gadu jubilejas pasākumā, kas norisinājās 15. oktobrī. Pasākuma laikā tika pasniegti arī seši IZM piešķirtie atzinības raksti VeA darbiniekiem par nozīmīgu ieguldījumu Ventspils Augstskolas attīstībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: