7. septembrī, norisinājās Junior Achievement Latvia ''Līderu programmas 2022'' izlaidums. Programmu absolvēja 11 jaunieši no visas Latvijas, kuri spēja pierādīt savas esošās līderības prasmes vairākās atlases kārtās un meistarklasēs. Viņu vidū arī ventspilniece Dana Irbe.

Kas ir Līderu programma? Tas ir nodarbību cikls – meistarklases, atbalsta tikšanās un vasaras nometne ''Junior Achievement Unlocked'' Ventspilī, kuru laikā tiek apgūta projektu vadība, laika plānošana, saviesīga sarunu māksla, mediju treniņš, uzņēmējdarbības veidošanas pamati u.c. prasmes. Viena mācību gada laikā Līderu programmas dalībnieki ciešā sadarbībā ar mentoru un kouču īsteno savu projekta ideju, lai pilnībā apzinātu un nākotnē īstenotu savu līdera potenciālu.

Astoņu gadu laikā šajā programmā ir piedalījušies nu jau pieci jaunieši no dažādām Ventspils skolām: Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, Ventspils 4. vidusskolas un Ventspils 2. vidusskolas.

Arī šis gads nav bijis izņēmums. Šogad Ventspili pārstāvēja Ventspils 4. vidusskolas skolniece Dana Irbe, kura arī uzvarēja Ventspils Jauniešu gada balvas nominācijā - ''Gada Jaunietis 2022''. Līderu programmas laikā Dana izstrādāja ideju un īstenoja savu individuālo projektu ''Kafija ar politiķiem''. Šī pasākuma laikā jauniešiem bija iespēja parunāt par sev aktuālām tēmām ar Ventspils pašvaldības Jaunatnes lietu komisijas vadītāju, tādējādi izvirzot savas iniciatīvas Ventspils attīstībai jauniešu sfērās.

Lūk, ko Dana saka par pašu programmu un savu projektu: ''Es noteikti ieteiktu ikvienam jaunietim vidusskolas vecumā pamēģināt pieteikties. Pat ja nav izdevies atlases kārtu iziet, tā ir lieliska pieredze censties pierādīt sevi un tikt intervētam vairāku Latvijā pazīstamu cilvēku priekšā. Bija baisi, biju ļoti satraukusies, bet tā bija vislabākā Ziemassvētku dāvana uzzināt, ka esmu pieņemta programmā. Arī projekta realizēšanas laikā iemācījos daudz ko jaunu gan laika plānošanā, gan saziņā ar dažādām organizācijām un cilvēkiem. Par to es vēlos pateikties gan manai mentorei Marijai Naumovai, gan arī manam koučam – Marijai Rasai, kuras pāris mēnešu laikā man ir sniegušas neaprakstāmi lielu padomu daudzumu. Varu teikt vienu – augusta beigas noteikti nebija vienīgā reize, kad tiks realizēts mans projekts ''Kafija ar politiķiem'', arī septembrī Ventspils Jauniešu mājā notiks jauniešu un lēmumu pieņēmēju tikšanās''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: