Piektdien, 6. maijā, vizītes ietvaros Ventspilī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens tiksies ar Ventspils Izglītības pārvaldes vadību, vispārizglītojošo izglītības iestāžu vadītājiem un vairākiem pirmsskolas izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītājiem.

Ventspils Izglītības pārvalde ir vērsusies pie Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, lai aktualizētu jautājumus par mācību grāmatu nepietiekamību jaunā satura īstenošanai skolās. Tāpat vēstulēs komisijai norādīts uz nepietiekamo valsts finansējumu mācību līdzekļu iegādei, kā arī iepazīstināta ar EDURIO veiktās 3000 skolotāju aptaujas ne visai iepriecinošajiem rezultātiem par jaunā satura ieviešanu skolās.

Tikšanās laikā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā plānots pārrunāt šīs aktualizētās un citas problēmas, kā arī iepazīstināt Ašeradenu ar Ventspils pieredzi izglītības jomas attīstībā, tajā skaitā par pašvaldības iniciētajām atbalsta aktivitātēm pedagogiem, izglītības kvalitātes monitoringu.

Vizītes ietvaros ventspilnieki Ašeradenu iepazīstinās arī ar citām Ventspils izglītības telpā esošajām iestādēm un to iespējām – Ventspils Augstskolu, Ventspils Mūzikas vidusskolu, topošo zinātnes centru ''VIZIUM'', ''Nākotnes klasi'' Ventspils Augsto Tehnoloģiju parkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: