Ventspils Augstskola piedāvā ikvienam 8.-12. klases skolēnam bez maksas iepazīt tehniskās zinātnes STEM klubā. Nodarbībās jaunieši apgūs elektronikas, robotikas un 3D printēšanas pamatus, būvēs ierīces pašu rokām, kā arī varēs īstenot savas idejas tehnoloģiju jomā.

Nodarbības notiek trīs reizes nedēļā: pirmdienās plkst. 15-18, trešdienās plkst. 16.30-19 un piektdienās plkst. 14-17. Skolēns var pielāgot apmeklējumu un pats izvēlēties, kurās dienās ierasties uz STEM klubu, sev brīvā laikā.

STEM klubā var uzbūvēt visu to, ko atļauj iztēle un zināšanas, kā arī pieejamie resursi. Ja kaut kas nebūs zināms, tad pasniedzējs palīdzēs to apgūt, savukārt ja būs nepieciešamas detaļas vai kādi materiāli – tie tiks sagādāti. Sākumā skolēni būvēs vienkāršas elektronikas shēmas, piemēram, varēs izveidot žetonu, kas tumsā sāk spīdēt, vai ventilatoru, kura griešanās ātrums mainās no istabas temperatūras. Attīstot zināšanas un prasmes, jaunieši varēs strādāt paši pie savām idejām, bet, sasniedzot augstāku līmeni, varēs īstenot jau daudz sarežģītākus projektus - veidot savus robotus.

STEM kluba biedri, kuri apmeklē nodarbības vismaz reizi nedēļā, var piedalīties arī dažādās sacensībās un konkursos, piemēram, robotikas sacensībās vai elektronikas konkursos. Tāpat nodarbībās jaunieši nostiprinās savas zināšanas fizikā, programmēšanā un matemātikā, kas noderēs mācībās. Turklāt nodarbībās netiek veikti pārbaudes darbi, visi strādā nepiespiestā gaisotnē, savā tempā.

Visas STEM kluba nodarbības vada pieredzes bagātie Ventspils Augstskolas pasniedzēji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: