Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi arī 2021. gadā turpina Skaļās lasīšanas sacensības. Šogad sacensībās aicināti piedalīties 5. klašu skolēni.

Ventspils pilsētas un novadu skolu skolēni, skolotāji un skolu bibliotekāri aicināti sazināties ar reģiona kuratori Vitu Ozolu e-pastā vita.ozola@ventspils.lv, lai pieteiktu savu dalību sacensībām.

Konkurss norisināsies trīs kārtās: vietējās sacensībās tiešsaistē, reģionālajā finālā un nacionālajā finālā. Plānots, ka nacionālais fināls norisināsies 25. septembrī Gaismas pilī, kura laikā tiks izraudzīts valsts lasīšanas čempions.

LNB Bērnu literatūras centrs vēlas pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku. Sacensībām piemērotu lasāmvielu dalībnieki var atrast gan "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" grāmatu kolekcijā, gan tās var būt sen aizmirstas un iemīļotas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi.

Šogad skaļās lasīšanas sacensības norisināsies jau ceturto reizi. Pērn nacionālajā finālā 2. vietu ieguva Ventspils reģiona pārstāve - Dita Siliņa no Zūru pamatskolas.

Vairāk par skaļās lasīšanas sacensībām uzzini ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: