Šogad noslēdzas Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes realizētais projekts ''Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana'', kura ietvaros četru gadu laikā veikti būtiski ieguldījumi astoņās Ventspils skolās.

Projekta mērķis bija attīstīt izglītības infrastruktūru astoņās Ventspils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projekta ietvaros ieguldījumi veikti Ventspils 1.pamatskolā, 2.pamatskolā, Pārventas pamatskolā, 2.vidusskolā, 3.viduskolā, 4.vidusskolā un 6.vidusskolā, kā arī 1.ģimnāzijā.

Četru gadu laikā no 2017. līdz 2020. gadam veikts 135 mācību telpu kapitālais remonts, tai skaitā, veikta piecu jaunu dabaszinību un matemātikas kabinetu izbūve - divi dabaszinību kabineti Pārventas pamatskolā, viens fizikas un viens ķīmijas kabinets 1.ģimnāzijā, kā arī jauns matemātikas kabinets 1.pamatskolā. Vienlaikus ar remontdarbiem telpas aprīkotas ar jaunām ergonomiskām mēbelēm - kopā iegādātas 7140 mēbeļu vienības.

2.pamatskolā un 2.vidusskolā veikts sporta zāļu kapitālais remonts, tai skaitā, izbūvēta vēdināšanas sistēma un uzstādīts jauns sporta aprīkojums.

Projekta ietvaros būtiski papildināta IKT infrastruktūra un aprīkojums - pabeigta Izglītības pārvaldes jau 2013.gadā uzsāktā bezvada interneta izbūve, kā arī skolu IKT aprīkojums papildināts ar 252 stacionārajiem datoriem, 278 portatīvajiem datoriem, 97 projektoriem, astoņām interaktīvajām tāfelēm un 56 dokumentu kamerām. Tādējādi 100% visas mācību telpas ir aprīkotas ar bezvadu internetu un projektoru ar ekrānu vai interaktīvo tāfeli.

Rūpējoties par drošu vidi, veikta elektriskā apgaismojuma un elektroapgādes sistēmu atjaunošana piecās skolās (1.pamatskolā un Pārventas pamatskolā, 1.ģimnāzijas piebūvē, 2.vidusskolas piebūvē un 6.vidusskolā), ugunsgrēka automātiskās atklāšanas sistēmu izbūve sešās skolās (1.pamatskolā un Pārventas pamatskolā, 1.ģimnāzijas piebūvē, 2.vidusskolā, 3.vidusskolā un 6.vidusskolā), kā arī izbūvēta balss apziņošanas sistēma trijās skolās (1.ģimnāzijā, 2.vidusskolā un 6.vidusskolā).

Ar divu telpu pārbūvi un aprīkojuma iegādi pilnveidots Reģionālais metodiskais centrs 1.ģimnāzijā, kas nodrošina metodiskā atbalsta sniegšanu Alsungas, Kuldīgas, Pāvilostas, Ventspils novada un Ventspils pilsētas pedagogiem.

Projekta kopējās izmaksas ir EUR 5 320 455,20, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums EUR 4 099 444,67, valsts budžeta finansējums EUR 216 187,75, Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums EUR 1 004 822,78.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    KRX 02.03.2021, 13:57:10

    Kas tieši uzlabots 4.vidusskolā? Tā arī tekstā neatrodu.

    Un kad beidzot tiks remontēta 1kārt, 4.vsk aktu zāle; 2kārt, skolas gaiteņi? Kāds no pārvaldes tur vispār kādreiz bijis?!
    Saprotams, ka ģimnāzijā jāpārkrāso sienas, kas nav tikušas krāsotas veselus 5 gadus! Tā patiešām ir bijusi milzīga nolaidība. Taču 4.vidusskolas koplietošanas telpas remontu pagaidīs vēl 40 gadus. Jo principā jau viss labi, tagad arī neviens tur neiet. Iesaku pārkrāsot Centra sākumskolas telpas, jo tur jau kādus 3 gadus nekas nav darīts.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 03.03.2021, 14:51:14

    Informējam, ka 4. vidusskolā projekta ietvaros veikti šādi darbi:
    • 2017.gadā - 1.stāvā atjaunoja 4 mācību telpas, veica mēbeļu iegādi un IKT infrastruktūras izbūvi.
    • 2018.gadā - 2.stāvā notika remontdarbi 8 mācību klasēs, veica mēbeļu iegādi un izbūvēja IKT infrastruktūru.
    • 2019.gadā - 3. stāvā veikta IKT infrastruktūras izbūve un mēbeļu iegāde.
    • 2020.gadā - 3. stāvā veikts remonts 5 mācību kabinetos.
    Kopējais ieguldījumu apjoms 4. vidusskolā, veicot 17 mācību kabinetu remontu, mēbeļu iegādi, IKT infrastruktūras izbūvi, kā arī IKT aprīkojuma iegādi: 344 tūkst. eiro.

    4. vidusskolas aktu zāles atjaunošanai ir sagatavots un saskaņots tehniskais projekts. Savukārt aktu zāles vēdināšanas sistēmas izbūves tehniskais projekts vēl ir izstrādes stadijā, pēc tā saskaņošanas būs iespēja turpināt ar nepieciešamā finansējuma piesaisti un tālāk jau ar iepirkuma organizēšanu un būvdarbu veikšanu gan zāles atjaunošanai, gan vēdināšanas sistēmas izbūvei.

  • 0
    Latvija pāri visām! 02.03.2021, 14:53:15

    Ko tad tur krāsot un kādā jēgā?
    Gaidām pieteikto "trešo" vilni,
    tad "ceturto", iespējams, tad atkal "piekto", "sesto" utt., ja nenotiks brīnums un valdība nenokāps no pašu izraisītās vīrusu viļņošanās.
    Pa kuru laiku lai bērni pagūst izmantot sporta zāles?

  • 0
    KRX 02.03.2021, 16:08:52

    Nu ja, tā jau ir. Principā varētu tās skolas arī jaukt nost. Un no tiem būvatkritumiem ievērojami palielināt hūti. Vismaz kāds redzams pienesums tūrisma veicināšanā. Tāpat tās skolas nes tik zaudējumus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: