Ministru kabinets ceturtdien tomēr atlika lemšanu par mazo veikalu atvēršanu. Ar priekšlikumu atlikt izskatīšanu nāca klajā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministrs Daniels Pavļuts, kuru ieskatā šis nav īstais brīdis, lai lemtu ierobežojumu mīkstināšanu, piebilstot, ka drīzāk būtu jādomā par pasākumiem saslimstības ar Covid-19 mazināšanai.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs aicināja Operatīvajā vadības grupā izstrādāt kritērijus, kurus ņemot vērā, varētu lemt par mazo veikalu atvēršanu.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens emocionāli valdības sēdē norādīja, ka valdība raidot nepareizus signālus medijiem un sabiedrībai, proti, viņaprāt, nekādus atvieglojumus EM priekšlikumā par plašāku tirdzniecību viņš neredzot. Ministrijas piedāvājums ir sakārtot tirdzniecības sistēmu un sakārtot sistēmu tā, lai nebūtu veicināta vīrusa izplatīšanās.

Ģirģens uzskata, ka, atļaujot darboties mazajiem veikaliem, cilvēki nedosies uz lielveikaliem tādā skaitā, kā tas ir novērojams pašlaik. Patlaban cilvēki dodas masveidā uz lielveikaliem, stāv ārā rindās un bieži vien neievēro distanci, sacīja Ģirģens.

Iekšlietu ministrs solīja, ka, valdībai atļaujot plašāku tirdzniecību, policija spētu veikt atbilstošas kontroles veikalos. Patlaban vidēji dienā likumsargi pārbaudot aptuveni 900 tirdzniecības vietas.

Iekšlietu ministrs arī uzskata, ka jāsakārto sistēma ar ieceļošanu. Viņš uzskata par atbalstāmu uzraudzītu un kontrolējamu avioreisu atļaušanu, nevis personu ieceļošanu privātajā transportā, kas ir grūtāk kontrolējama.

Ģirģens sagaida no ekspertiem kvalitatīvus risinājumus ar konkrētiem piedāvājumiem. Viņš gribētu dzirdēt atbildi, kāpēc nekrītas inficēšanās rādītāji un kādi apstākļi veicina vīrusa izplatību.

Pēc diskusijām ministri atbalstīja šo priekšlikumu un atlika lemšanu par mazo veikalu atvēršanu.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Latvija pāri visām! 25.02.2021, 17:10:06

    Kliķei pašu kovidbizness plaukst, kas šiem mazie veikali!
    Prokuratūrai būtu jāizmeklē šo noziedzīgās aktivitātes un tiesai jāliek šie cietumā.

  • -2
    yolo 26.02.2021, 08:29:37

    Pastāsti mums stulbiem kā tieši un cik viņi pelna. Būtu labi ar konkrētiem piemēriem, lai kaut kāds priekšstats rodas

  • -1
    Nihilists 26.02.2021, 08:13:30

    Ventspilī tā nav problēma, galvenais ka lembergam piederošais Tobago var strādāt.

  • -3
    yolo 26.02.2021, 08:30:21

    Ja Ventspilī nobankrotētu šokolāde un vèl tie pāris poļu sūdu veikali, nevienam par ļaunu tas nenāktu

  • 0
    Nihilists 26.02.2021, 08:56:08

    Kā zini, ka nenāktu par ļaunu? Varbūt cilvēkiem ar zemiem ienākumiem tas būtiski kaitētu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: