Ventspils Bibliotēkā tika pasniegta uzņēmuma Bucher Municipal stipendija Ventspils Augstskolas (VeA) studiju programmas ''Jaunuzņēmuma vadība'' 2. kursa studentam Edmundam Zālītim.

Uz stipendiju pretendēja vēl viens ''Jaunuzņēmuma vadības'' students - Mārtiņš Ermanis, un vēl trīs ''Biznesa vadības'' studenti - `Valērija Šaudiņa, Rihards Ulmanis un Oskars Vasmuss.

Stipendijas apmērs ir 150 EUR mēnesī visu studiju laiku. Edmunds Zālītis, stipendijas saņēmējs, atzinīgi novērtē komisijas izvēli par labu viņam, un atzīst, ka sniegtais finansiālais atbalsts dos viņam iespēju pilnvērtīgāk pievērsties studiju un pētniecības darbam.

Bucher Municipal ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Ventspilī, kas nodarbojas ar komunālā transporta ražošanu. Uzņēmums jau kārtējo gadu sniedz iespēju jaunajiem ekonomikas un uzņēmējdarbības studentiem pretendēt uz stipendiju, kas ir liels atbalsts jaunajiem speciālistiem, lai veltītu laiku aktīvam pētnieciskajam darbam. Tāpat, Bucher Municipal stipendija ir īpaša ar to, ka stipnediāts saņems ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī tiks papildus sagatavots darba tirgum ar apmācībām, kas notiks pie uzņēmuma darbiniekiem.

Stipendiju pasniedza un komisijas darbu vadīja Bucher Municipal Latvijas ražotnes vadītājs Mikus Brakanskis. Pretendentu izvērtēšanā piedalījās arī Bucher Municipal pārstāves Arta Jansone un Adele Lipsne, VeA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne Liene Resele, VeA Mācību daļas vadītāja Kristiāna Balode un VeA Studentu padomes pārstāve Ieva Zonenberga.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Onva 20.10.2020, 13:21:12

    149,27 eur?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: