No 26. līdz 30. oktobrim visā Latvijā, kā arī Ventspils Tehnikumā norisināsies Karjeras nedēļa. Ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus valstī, tā notiks attālināti.

Karjeras nedēļa šogad ir veltīta karjeras lēmuma pieņemšanas procesam, izmantojot profesijas izvēlei pieejamos resursus, ieklausoties skolotāju, karjeras konsultantu, ģimenes locekļu, darba devēju, draugu un sabiedrībā zināmu jauniešu pieredzē.

Jauniešiem – 28. oktobrī no plkst.10 - 11 interaktīva diskusijas tiešraide. Diskusiju moderēs Magnuss Eriņš un tajā piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes Karjeras centra karjeras konsultante Baiba Prauliņa, dziedātāja Patrisha, uzņēmuma ''Blue Shock Race'' dibinātājs un vadītājs Artis Daugins. Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem par to, kur vislabāk meklēt atbalstu, kas palīdz un, kas traucē nozīmīgu karjeras lēmumu pieņemšanā.

Pasākuma laikā notiks video pieslēgšanās trīs dažādiem uzņēmumiem Latvijā, kur vairāku profesiju pārstāvji iepazīstinās ar savu ikdienu un atklās, kas viņiem ir palīdzējis virzīties augšup pa karjeras kāpnēm, kuros no apkārtējiem cilvēkiem ir bijis vērtīgi ieklausīties, kādi ir bijuši labākie saņemtie padomi u.c.

Vecākiem un pedagogiem – 27. oktobrī no plkst.19 - 20 interaktīva diskusijas tiešraide. Diskusiju moderēs Edijs Bošs un tajā piedalīsies organizāciju psihologs Reinis Lazda, ārsts psihoterapeits, personālatlases konsultants Andris Jansons, karjeras konsultante no Mārupes valsts ģimnāzijas Ilze Rūtenberga un divu meitu mamma Baiba Sipeniece - Gavare. Diskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par sabiedrības izpratni karjeras atbalsta sniegšanā bērniem un jauniešiem, par paaudžu atšķirībām un problēmsituācijām ikdienā, kad vecāki nezin, kur meklēt un kā sniegt atbalstu saviem bērniem karjeras lēmumu pieņemšanā.

Ventspils Tehnikuma audzēkņiem - tematiskās stundas ''Kurš atbildīgs par manu karjeru?'' ar pedagoga - karjeras konsultanta Ritas Zingbergas piedalīšanos par karjeras nedēļas tēmu ''Klau! Sadzirdi savas iespējas''.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: