Ventspils Tehnikumam atkārtoti piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statuss. Pirmo reizi tas tika apstiprināts jau 2011. gadā, tomēr ik gadu tiek veikta atkārtota Izglītības un zinātnes ministrijas vērtēšana par atbilstību šim statusam un noteiktajiem kritērijiem.

PIKC būtība ir profesionālās izglītības izcilības nostiprināšana un turpmāka attīstība. Tā ir profesionālas izglītības iestāde, kura īsteno profesionālas vidējās izglītības programmas, kas dod iespēju iegūt trešo profesionālās kvalifikācijās līmeni, kas atbilst 4. Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras līmenim un papildus veic reģionālā vai nozares metodiskā centra, pedagogu tālākizglītības centra un ārpus formālās izglītības sistēmas iegūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas. Ventspils Tehnikums tiek atzīts par ''Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centru''.

PIKC ir līdzvērtīgs statuss valsts ģimnāzijas statusam vispārējā izglītībā.

Ventspils Tehnikums īsteno 15 akreditētas profesionālās vidējās izglītības programmas, skolā profesionālo vidējo izglītību iegūst 790 audzēkņi, mācību sasniegumu vidējais vērtējums centralizētajos profesionālās kvalifikācijas eksāmenos skolā ir būtiski augtāks par valsts profesionālās izglītības standartā noteikto optimālo apguves līmeni: 2019./2020. mācību gadā profesionālie kvalifikācijas eksāmeni rezultāti, no 7 līdz 10 ballēm, ieguva 80% 4. kursa audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Kriska 01.07.2020, 09:15:27

    Ko nozīme "kompetence"? Valodas kropļošana!!! Izņemt to no teikuma - vai tad no skaidrs un saprotams.

  • -1
    Pilsēta 01.07.2020, 10:44:43

    A kas notiktu ja nepiešķirtu?
    Izīrētu telpas? Vienā galā autoserviss un шиномонтажка otrā kafijužņiks, bet pa vidu un viesnīcā dzīvotu lietuvieši, bet ziemas laikā slēgts.

  • -3
    Kristīne Vāgnere 01.07.2020, 11:08:03

    Labdien, pateicos par Jūsu viedokļiem, tomēr nelielai skaidrībai- profesionālās izglītības kometences centrs (PIKC) ir juridisks termins, kurš ir iekļauts Profesionālās izglītības likumā un atspoguļo iestādes statusu citu profesionālās izglītības iestāžu vidū. Katram tehnikumam ik gadu ar dokumentiem un pamatojumiem jāpierāda īpaši izveidotai komisijai atbilstību PIKC statusam, izpildot vairāk kā 10 dažādus kvantitātes un kvalitātes kritērijus. Ventspils Tehnijumam šis statuss tiek piešķirts bez iebildumiem vai ieteikumiem. Ja kritēriji netiek izpildīti, statuss ar valdības lēmumu tiek atņemts, kas ietekmē gan izglītības programmu piedāvājumu un audzēkņu piesaisti, gan iespēju piesaistīt projektu finansējumu.

  • -1
    Covid-2020.ventspils 01.07.2020, 13:34:41

    Kāpēc frāķi par tehnikumu pārdēvēti?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: