Ventspils Digitālais centrs turpina tehnoloģiju integrēšanu mācību procesā, un 2019./2020. mācību gadā katru mēnesi robotikas nodarbības nodrošinās arī Ugāles vidusskolā.

Kopumā tiks organizētas 32 nodarbības, kurās piedalīsies Ugāles vidusskolas 1.- 4. klašu skolēni, iepazīstot Digitālā centra bagātīgo robotu klāstu.

Pirmās nodarbības jau notika un tajās skolēni iepazina Ozobot un Dash&Dot robotus, kā arī darbojās ar planšetdatoriem. Nākamajās nodarbībās Ugāles vidusskolas skolēniem būs iespēja mācīties, izmantojot Bee-Bot, Lego Mindestorm EV3, Lego WeDo un Edison robotus, kā arī programmējamās ierīces Makey Makey un LittleBits.

Ar robotu palīdzību bērni attīstīs loģisko un algoritmisko domāšanu, pilnveidos izpratni par matemātikas, inženierzinātņu, kā arī dabaszinātņu likumsakarību norisi reālajā dzīvē un, protams, uzlabos savas prasmes mērķtiecīgi izmantot tehnoloģijas.

Digitālais centrs arī šajā mācību gadā turpina sadarbību ar Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēm, nodrošinot robotikas nodarbības arī pašiem mazākajiem ventspilniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: