Notiek dalībnieku pieteikšanās Latvijas plašākajai vides izglītības un otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņai Tīrai Latvijai.

Kampaņa ik gadu apvieno simtiem Latvijas izglītības iestāžu, lai ne tikai aicinātu bērnus un jauniešus sacensties makulatūras vākšanā, bet arī sniegtu nozīmīgu ieguldījumu atkritumu šķirošanas kultūras attīstīšanā un dabas resursu – koksnes, ūdens, kā arī elektrības – taupīšanā.

Makulatūras vākšanas kampaņai Tīrai Latvijai aicinātas pieteikties izglītības iestādes no visas Latvijas. Dalībnieku reģistrācija makulatūras vākšanai notiek vietnē www.tirailatvijai.lv līdz 2020. gada 1. martam. Kampaņas dalībnieki ne vien piedalīsies cīņā par vērtīgām naudas balvām un izglītojošām ekskursijām, bet arī katrs tiks pie garantētas dāvanas par ieguldījumu tīras Latvijas veidošanā. Par katru savākto makulatūras tonnu skolas saņems otrreizēji pārstrādātu papīru, kā arī visi konkursa dalībnieki varēs bez maksas apmeklēt grandiozu vides festivālu, kur ar radošajām darbnīcām, meistarklasēm un mūziķu priekšnesumiem organizatori pateiksies ikkatram kampaņas Tīrai Latvijai dalībniekam.

Kampaņa Tīrai Latvijai sniedz nozīmīgu ieguldījumu otrreizējo izejvielu pārstrādes veicināšanā valsts mērogā, skaidro Zaļās jostas projektu vadītāja Kristīne Mamontova. Pirmkārt, bērni un jaunieši tiek izglītoti par vides jautājumiem un labāk izprot cilvēka atbildību par radītajiem atkritumiem. Otrkārt, iesaistot bērnus makulatūras dalītā vākšanā, gan mācību iestādes, gan arī skolēnu ģimenes iesaistās atkritumu šķirošanā. Treškārt, savāktie makulatūras apjomi ik gadu apliecina kampaņas nozīmi – katru mācību gadu atkārtotā apritē nonāk vairāki desmiti tonnu makulatūras, kas ne tikai palīdz saudzēt kokus, pasargājot tos no nociršanas, bet arī ietaupa ievērojamu ūdens, enerģijas un finanšu apjomu.

Kampaņa Tīrai Latvijai kļuvusi par nozīmīgu ikgadēju vides saudzēšanas pasākumu simtiem Latvijas izglītības iestāžu. Pagājušajā mācību gadā, piedaloties 92 720 bērniem un jauniešiem no 388 izglītības iestādēm, kampaņas laikā savāktas un pārstrādei nogādātas 939,545 tonnas makulatūras. Pērn kampaņa sniegusi nozīmīgu ieguldījumu arī videi kaitīgu atkritumu apsaimniekošanā valstī – iesaistoties 55 003 bērniem un jauniešiem no 233 izglītības iestādēm, Zaļā josta pārstrādei nogādāja 21,14 tonnas izlietoto bateriju. To vākšana tiek organizēta arī šajā mācību gadā.

Projekts: DZĪVES VIDES NOSPIEDUMI VAKAR, ŠODIEN, RĪT.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Margrieta345 18.10.2019, 11:00:12

    Cik maksās par tonnu?

  • 0
    Vilis Skuja V 18.10.2019, 16:00:24

    Makulatūras cena šobrīd līdz 30-45 EUR/t , /par izlietotu kartona iepakojumu līdz 30- EUR/t /.
    P.S. Tādas cenas Rīgā.
    Kāpēc Ventspilī nevar nodot par maksu,atliek vien minēt...

  • 0
    karlito 24.10.2019, 18:14:36

    Kāds uz bērnu savāktās makulatūras,nopelnīs naudu...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: