Aizvadītās nedēļas nogalē tika apbalvoti skolēnu konkursa “Mans biznesa plāns Latvijas pilij vai muižai” laureāti. Pirmo vietu 7.-8. klašu grupā ieguva Ventspils Pārventas pamatskolas audzēkņi par iesniegto biznesa plānu Dundagas pilij.

Ar mērķi jauniešos veicināt padziļinātu interesi par kultūras mantojuma objektiem, kā arī, lai viņus iesaistītu novada uzņēmējdarbības veicināšanā un tūrisma attīstības plānošanā, Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācija un Latvijas Piļu un muižu asociācija sadarbībā ar Eiropas Vēsturisko ēku asociāciju šī gada pavasarī izsludināja konkursu jauniešiem divās vecuma grupās. Konkursa uzdevums bija uzrakstīt biznesa plānu pilij vai muižai. Iesniegtos projektus vērtēja speciāli konkursam izveidota žūrija.

Pārventas pamatskolas 8. klases audzēkņi konkursa ietvaros bija sagatavojuši biznesa plānu Dundagas pilij. Tas tika balstīts uz trīs idejām: viduslaiku apģērbu nomu, ejot ekskursijā pa pili; 13. gs. ēdienu nobaudīšana, latviešu filmu rādīšana pilī. Ideja tika pamatota ar mārketinga plānu, tajā skaitā finanšu aprēķiniem.

Konkursa laureāti par dalību konkursā saņēma iespēju rīkot klases vakaru Rūmenes muižā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: