No 23. jūlija līdz 3. augustam Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā notiks bezmaksas vasaras skoliņa Stratosfēras zondes izstrāde un palaišana, kas tiek organizēta sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldi.

Nodarbības notiks katru darba dienu no plkst. 9 līdz 15. Praktiskajās nodarbībās skolēni tiks sadalīti piecās grupās pa pieciem cilvēkiem. Katra grupa divu nedēļu laikā izstrādās stratosfēras zondi, kas tiks palaista tuvajā kosmosā vasaras skolas noslēgumā, tādējādi apgūstot dažādas tehniskās prasmes.

Stratosfēras zondes pagatavošanas laikā notiks tās struktūras izstrāde, darbs ar 3D printeri, zondes aparatūras programmatūras izstrāde, izmantojot programmnodrošinājumu, kas atbilst dalībnieku vecuma grupai atbilstošām prasmēm, zondes sakaru sistēmas uzstādīšana un antenas izveide pēc instrukcijas, zondes testēšana, palaišana stratosfērā un atgūšana.

Skolēni ne tikai izstrādās stratosfēras zondi, bet arī piedalīsies dažādās citās saliedēšanās un brīvā laika aktivitātēs. Vasaras skoliņa paredzēta 25 skolēniem, kuri mācās 6. - 9. klasē.

Pieteikšanās vasaras skoliņai notiek elektroniski, aizpildot pieteikumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: