Ceturtdien, 28. jūnijā, Ventspils Augstskola parakstīs sadarbības līgumu ar Rīgas Tehnisko universitāti. Līgums paredz abām augstākās izglītības iestādēm veidot un attīstīt sadarbību izglītības, studiju, zinātniskā darba un inovāciju, sporta un kultūras, starptautiskās sadarbības jomās un studējošo praktisko iemaņu apgūšanas veicināšanā.

Vizīte sāksies plkst. 14.10 Ventspils Augstskolā, un tās noslēgumā tiks parakstīts abu pušu sadarbības līgums. Tikšanās laikā tiks pārrunātas Ventspils Augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes sadarbības iespējas un virzieni, piemēram, kopīgu studiju programmu veidošana, akadēmiskā personāla apmaiņa, kopīgu pētniecības projektu veidošana, iesaistīšanās kopīgos starptautiskajos pētījumu projektos u.c.

Pēc līguma parakstīšanas viesi dosies uz Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē, kur apskatīs centra unikālo zinātniskās pētniecības infrastruktūru - radioteleskopus RT-16 un RT-32. Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra pārstāvji informēs viesus arī par centra attīstības plāniem un jaunās paaudzes antenu lauka jeb LOFAR tīkla būvniecību, kā arī pārrunās sadarbības iespējas radioastronomijas jomā.

Sadarbības līgumi ar citām zinātniskajām institūcijām, uzņēmumiem un iestādēm sniedz iespēju palielināt Ventspils Augstskolas konkurētspēju, zinātnes un pētniecības attīstību un resursu pilnveidi, stiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: