Profesora Andra Klausa stipendiju 2017./2018. studiju gadā ieguvis Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes otrā kursa students Aleksis Lurins.

No visiem kandidātiem par labākajiem šogad tika atzīti Anna Fedotovska, Santa Katrīna Meikališa, Aleksis Lurins un Pēteris Bitāns. Šos jauniešus komisija, kuras sastāvā bija augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, mecenāts Mārtiņš Lauva, Studentu padomes pārstāve Liene Ločmele, stipendiju un kredītu piešķiršanas komisijas priekšsēdētāja Arita Šreibere, aicināja uz tikšanos, lai klātienē uzzinātu par viņu sasniegumiem, paveiktajiem un iecerētajiem darbiem, kā arī nākotnes plāniem.

Stipendijas piešķiršanas komisijai bija grūti pieņemt gala lēmumu, jo kandidāti bija ļoti spēcīgi, visi labi sevi parādīja intervijās un bija snieguši lielu ieguldījumu augstskolas un sevis pilnveidošanā. Visi pretendenti ne tikai veiksmīgi apliecina sevi studijās, bet arī aktīvi iesaistās sabiedriskajās aktivitātēs un pilnveido sevi profesionālajā jomā.

Tomēr par labāko no visiem atzina Aleksi Lurinu, kurš sevi pārliecinoši pierādīja intervijā un ieguva stipendiju 1500 eiro apmērā. Aleksis šai stipendijai pieteicās arī pagājušajā un aizpagājušajā gadā, taču to ieguva tikai šogad. Aleksis studē bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes”, ir iesaistījies Ventspils Augstskolas Viedo Tehnoloģiju pētniecības centrā, kur darbojas dažādos projektos, programmē un papildina savas zināšanas IT jomā. Nākotnē Aleksis plāno izveidot savu produktu, izgudrojumu, ar kuru parādīt sevi pasaulei.

Stipendijas mecenāts, Ventspils Augstskolas absolvents Mārtiņš Lauva ir gandarīts, ka šī gada stipendijas ieguvējs pilnībā atbilst tam mērķim un idejai, kādēļ pirms četriem gadiem tika izveidota un iedibināta šī stipendija. Pateicoties veiksmīgajai šī gada sadarbībai, mecenāts izteica vēlmi parakstīt sadarbības līgumu par stipendijas piešķiršanu nākamajos trīs gados.

Andra Klausa stipendija tika izveidota 2014. gadā pēc mecenāta, Ventspils Augstskolas absolventa, šobrīd veiksmīga uzņēmēja Mārtiņa Lauvas iniciatīvas. Stipendijas mērķis ir veicināt Ventspils Augstskolas studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – akadēmiskajā darbībā, pētniecībā un sabiedriskajā darbā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    snaiperis999 12.04.2018, 20:11:20

    Vai picu deva?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: