Šodien Ventspils Augstskolā tika parakstīts sadarbības līgums ar Kremsas Lietišķo zinātņu universitāti (Austrija), turpinot 2014. gadā aizsāktās dubultā diploma maģistra studiju programmas “Starptautiskais bizness un eksporta menedžments” īstenošanu.

“Ventspils Augstskola un Ventspils pilsētas dome ir pierādījusi, ka ir uzticami sadarbības partneri un spēj nodrošināt Austrijas augstākās izglītības kvalitātes standartus,” savā uzrunā norādīja Kremsas Lietišķo zinātņu universitātes prorektors un izpilddirektors Karls Ensfelners.

Pasākumu atklāja Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, uzsverot dubultā diploma maģistra studiju programmas nozīmīgumu Ventspils Augstskolas attīstībā un starptautiskās sadarbības stiprināšanā. Kārlis Krēsliņš pateicās Ventspils pilsētas domei par tās nozīmīgo finansiālo atbalstu šīs programmas izveidē un  veiksmīgā īstenošanā - finansiālais atbalsts augsti kvalificētiem starptautiska līmeņa mācībspēkiem, jaunākajām tehnoloģijām un studiju literatūrai, popularizēšanai un administrēšanai.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atzina, ka šāda programma un starptautiskā sadarbība ar Kremsas Lietišķo zinātņu universitāti Austrijā, Ventspils Augstskolai nodrošina konkurētspēju starptautiskajā līmenī. Svarīgi, ka šāda valsts kā  Austrija dalās savā pieredzē un savos kvalitātes standartos.

Kremsas Lietišķo zinātņu universitātes prorektors un izpilddirektors Karls Ensfelners uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar Ventspils pilsētu un Ventspils Augstskolu, īstenojot Baltijā vienīgo šāda veida programmu. Maģistra programma “Starptautiskais bizness un eksporta menedžments” ir Austrijas darba devēju visaugstāk novērtētā studiju programma. Dubultā diploma maģistra studiju programmas “Starptautiskais bizness un eksporta menedžments” pirmais absolvents Atis Mertens atzina, ka šī programma viņam un viņa studiju biedriem deva iespēju iegūt zināšanas un prasmes no savas joma lietpratējiem, labiem docētājiem gan no Latvijas, gan Austrijas un citām valstīm.

Sadarbības līgums tika noslēgts uz 6 gadiem, apliecinot Ventspils Augstskolas spēju īstenot šo programmu un nodrošinot arī Austrijas augstās izglītības kvalitātes prasības.  Iepriekšējais līgums tika parakstīts 2014. gadā un tas tika noslēgts uz 3 gadiem.

Pasākumā piedalījās arī dubultā diploma maģistra studiju programmas “Starptautiskais bizness un eksporta menedžments” pirmie absolventi un esošie studenti. Studiju programmas mērķis ir sagatavot augstas klases speciālistus, kuri var sekmīgi veidot savu karjeru starptautiskā uzņēmējdarbībā un eksporta pārvaldībā gan vietējos, gan starptautiskos uzņēmumos un organizācijās. Programmai tiek realizēta kopīga kvalitātes vadības sistēma, kas garantē gan Latvijas, gan Austrijas kvalitātes standartiem atbilstošu izglītības līmeni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: