Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu jaunākā vecuma grupu pedagogi apgūst profesionālās pilnveides programmu “Kompetenču pieeja mācību saturā jaunākā vecuma grupās, ikdienas darba organizēšana”.

Kopumā programmā piedalās 42 pedagogi, kas strādā ar bērniem no 1,5 līdz 3 gadu vecumam, kā arī bērnudārzu vadītāji un vietnieki izglītības jomā.

Janvārī un februārī bērnudārzu skolotāji pilnveido savas zināšanas pirmsskolas izglītības iestādē “Varavīksne”, kas šobrīd ar labiem panākumiem aprobē jauno mācību saturu un popularizē savu praksi arī citiem. Bērnudārzs “Varavīksne” ir vienīgais Ventspilī, kurš izglītības procesā praktizē kompetenču ieviešanu, kuras pamatā ir bērnu patstāvības un iniciatīvas attīstīšana.

Kā informē Ventspils Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības metodiķe Sandra Gūtmane, programmas mērķis ir ieviest bērnudārza “Varavīksne” praksi arī pārējos pilsētas bērnudārzos. “Ja mēs nodrošinām apstākļus bērna pašapkalpošanās prasmju attīstībai un izvēles iespējām jaunākajā vecumā, tad piecos gados bērni ir daudz spējīgāki, apķērīgāki un gatavi intelektuālam darbam, kas arī ir mūsu mērķis”, atzīst metodiķe.

Bērniem no 1 līdz 3 gadu vecumam ir liela smadzeņu aktivitāte, kas ir svarīgs posms cilvēka dzīvē, kad notiek lietpratības attīstīšana. Šajā periodā veidojas prasmes un attieksmes: pašregulācija, patstāvība, lēmumu pieņemšana, emociju kontrole un citas. Tādēļ ir svarīgi šo periodu nenokavēt un nedarīt bērna vietā to, ko viņš jau var pats.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: