Trešdien sākas pieteikšanās Ventspils Digitālā centra bezmaksas interešu izglītības nodarbībām jeb pulciņiem, bet otrdien centrs aicināja uz atvērto durvju dienu.

Sev piemērotu pulciņu skolēni varēs izvēlēties līdz 11. septembrim. Nodarbības notiks vienu reizi nedēļā pēc mācībām skolā. Vienas nodarbības garums – divas mācību stundas. Programmas saturs būs piemērots gan meitenēm, gan zēniem, kā arī to apjoms un tēmas pielāgotas dažādām vecuma grupām.

Iespēja pēc skolas apgūt jaunas IKT prasmes Digitālajā centrā Ventspils skolēniem tiks piedāvāta jau trešo mācību gadu. Šajā mācību gadā pulciņos ienāks dažādas jaunas tehnoloģijas. Digitālajā centrā būs iespēja izmantot 3D printerus, jaunus robotus, piemēram, līdztekus LEGO Mindestorm EV3 un TETRIX robotiem centrs papildinājis robotu klāstu ar LEGO WeDo 2.0, Dash & Dot, kā arī Bee-Bot programmējamām mini ierīcēm u.c., kas daudzveidīgi tiks izmantoti gan programmēšanas, gan datorzinību pamatu nodarbībās, gan pulciņā pašiem mazākajiem, proti, 1.klasei un cits pulciņos.

Šajā mācību gadā tehnoloģiju interešu izglītības nodarbību piedāvājums ir paplašināts un skolēni varēs pieteikties 17 dažādu tēmu pulciņiem, kopumā 44 dažāda vecuma grupās. Lai pulciņu nodarbības būtu pieejamākas Pārventas skolēniem, atsevišķas nodarbības tiks organizētas arī Pārventā, kur skolēniem tuvāk mācību un dzīves vietai būs iespēja apmeklēt pulciņus Digitāli vizuālā māksla, Datorzinību pamati, Programmēšanas pamati un Datorzinības 1. klasei.

Ar pulciņu tēmu aprakstiem un vecuma grupu sadalījumu var iepazīties šeit. Pieteikties būs iespējams klātienē, Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, kā arī aizpildot elektronisko reģistrācijas anketu. Pēc reģistrācijas ar katru skolēnu vai viņa vecāku individuāli (telefoniski vai e-pastā) sazināsies Digitālā centra atbildīgā persona, lai vienotos par skolēna dalību konkrētos pulciņos un citām formalitātēm. Lai pieteikšanās process būtu pēc iespējas saprotamāks, Ventspils Digitālā centra mājas lapā izveidota sadaļa “Pieteikšanās pulciņiem” , kurā ir atrodama “Soli pa solim” instrukcija.

Skolēnu un viņu vecāki tiek aicināti izdarīt izvēli savlaicīgi, jo vietu skaits pulciņos ir ierobežots.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: