Jau šonedēļ bērni atgriežas skolās, uzsākot jauno mācību gadu. Kā ierasts Valsts policija šajā laikā pastiprināti gādās par vispārējo sabiedrisko kārtību un drošību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ceļu satiksmes drošībai izglītības iestāžu tuvumā, kā arī vietām, kur pulcējas nepilngadīgas personas.

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu, likumsargi visā Latvijas teritorijā pastiprināti kontrolēs un uzraudzīs drošības jostu lietošanu un bērnu pareizu pārvadāšanu transportlīdzekļos. Proti, likumsargi pārbaudīs un uzmanīs, vai tiek lietoti bērnu pārvadāšanai paredzētie drošības līdzekļi – gan sēdeklīši, gan paliktņi, kā arī, vai bērns ir piesprādzēts ar drošības jostu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī automašīnas aizmugurējos sēdekļos sēdošajiem pasažieriem, kuri nereti uzskata, ka piesprādzēties nav nepieciešams.

Valsts policijas patruļas septembra sākumā būs pietuvinātās mācību iestādēm, tāpēc īpaša uzmanība tiks pievērsta arī atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Likumsargi atgādina – atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm ir 30 km/h.

Līdz ar 1.septembri palielināsies arī dažādu publisku pasākumu skaits, tāpēc policijas darbinieki atgādinām vecākiem, ka pēc pulksten 22, bērns, kurš vēl nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez pieaugušā uzraudzības. Savukārt gadījumos, kad pašam bērnam vai viņa draugiem draud briesmas, nekavējoties jāziņo policijai – 110, vai vienotajam glābšanas dienesta tālrunim 112.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pipars 31.08.2017, 11:27:09

    Viss ir pareizi,izņemot par atļauto brauksanas ātrumu. Likumsargi atgādina – atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm ir 30 km/h."
    Vai tad likumsargi nezina likumus,ka atlautais braukšanas ātrums apdz.vietas ir 50 km/h,izņemot gadijumus ja ar ceļu zimēm ir noteikts savadāk?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: