Šorīt pusstundu pirms 9.klašu vēstures eksāmena kāda skola nopludinājusi tā jautājumus, kurus skolēni šorīt saņēma mobilajos tālruņos īsi pirms eksāmena sākuma.

Vakar vakarā huligāni izplatījuši diezgan ticamu vēstures eksāmenu viltojumu, tomēr šorīt daudzu 9.klases skolēnu mobilajos tālruņos īsi pirms eksāmena sākuma tika atsūtītas īstā vēstures eksāmena lapas. To apliecina arī Valsts izglītības satura centrs (VISC), kas arī šorīt īsi pirms eksāmena sākuma no dažādiem informācijas avotiem bija saņēmis šādas ziņas.

Arī par šo gadījumu VISC vērsās policijā, kas patlaban veic notikumu pārbaudi. Centra pārstāve Alise Bērziņa norādīja, ka šis vēstures eksāmens netiks atcelts un tas arī neietekmēs vērtējumu, jo skolēniem nav jācieš tādēļ, ka izglītības iestāžu pedagogi, iespējams, rīkojas negodprātīgi.

30. maijā tika nopludināti 9.klases matemātikas eksāmena uzdevumi, tas notika kādā izglītības iestādē ar krievu mācību valodu, apstiprināja Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

VISC rīcībā ir fotogrāfijas, kurās redzams, ka eksāmena lapas, visticamāk, fotografētas uz skolas galda, līdz ar to, Catlaka ieskatā, Valsts policijai, kurai VISC nodevis iesniegumu ar lūgumu sākt kriminālprocesu, nebūšot lielu grūtību konstatēt vainīgo. Eksāmena uzdevumi esot pārsūtīti ar tālruņa starpniecību.

16. maijā tika nopludināti arī 12. klases latviešu valodas domrakstu temati, bet eksāmena norise netika traucēta, jo eksāmena daļas saturs pret rezerves variantu tika nomainīts laikus, pirms izsniegšanas skolēniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: