Apgāds Jumava nupat laidis klajā Ivo Puriņa un Guntas Dauģes grāmatu Maiju kalendāra sakrālais laika cikls, kuras atvēršanas svētki Ventspilī tiks atzīmēti šo pēcpusdien.

Ikviens lasītājs – gan ezoteriskās literatūras interesents, gan citu žanru piekritējs – ir aicināts uz grāmatas Maiju kalendāra sakrālais laika cikls prezentāciju, kas šodien plkst. 16 notiks Galvenajā bibliotēkā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Grāmata sniedz ieskatu tolteku-čilanu tradīcijas senajās zināšanās nevis metafizikā, bet gan no ikdienas realitātes skatupunkta. Tā būtiski atšķiras no citiem ezoteriskā satura darbiem, jo to sarakstījuši cilvēki, kuri veic Dienu nesēju funkciju. Grāmata tika radīts kā neparasts projekts, kas ilga 260 dienas. 260 dienas ir maiju kalendāra laika līnijas – Colkina garums, kas sastāv no 20 enerģijām, kuras izkārtojas 13 dienu garos laika viļņos.

Stāsti, kas lasāmi grāmatas sākumā, ir salīdzinoši vienkārši, tie skaidro dienas enerģijas nozīmi un jēgu, taču pamazām kļūst aizvien garāki un sarežģītāki, atainojot attīstības procesu, jo arī maiju kalendāra laika līnija nes cilvēku attīstības potenciālu. Stāsti skar politiskus notikumus, skaidro svētku būtību un arvien pauž arī autoru personiskos viedokļus, sāpes, pārdzīvojumus un emocijas colkina garumā. Atklāts gan sievišķais, gan vīrišķais skatījums uz realitāti. Turklāt katrs no stāstiem ir rakstīts noteiktā dienā, kas vienlaikus vēstī arī tās dienas enerģiju.

Grāmata nav rakstīta nedz tiem, kas jau ir atraduši ceļu, nedz arī tiem, kas to uzcītīgi meklē, bet gan cilvēkiem, kuri nenojauš Ceļa esamību, norāda autori. Tie ir cilvēki, kuri dzīvo ikdienas ritmā, uzcītīgi pildot dzīves sarūpētos pienākumus, pat nenojaušot, ka patiesībā iet pa sakrālo ceļu. Ar grāmatas starpniecību autori vēlas pateikt, ka ikviena it kā vienkāršajā un brīžam garlaicīgajā ikdienā ir ierakstīts maģisks vēstījums. Puriņš sacījis, ka Maiju kalendārs ir Dieva ritms, tā paša Dieva – vienīgā, neaptveramā, kas ir visa sākums, visa esība un nākotnes solījums, vienlaikus uzsverot, ka neaģitē uz ticību, nedibina reliģiju un necenšas uzkāpt piramīdas galā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: