Jau ziņots, ka Ventspils pilsētas domes sēdē tika atbalstīts Izglītības pārvaldes lūgums par kopējo summu 10 000 eiro iegādāties sporta inventāru pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs. Jaunie sporta inventāri ir piegādāti un bērni ar vislielāko prieku tos ir sagaidījuši.

Bērnudārzos valdīja liela kņada, jo, sagaidot jauno sporta inventāru, bērni ar nepacietību ķērās klāt iesaiņojumu atvēršanai, lai pēc iespējas ātrāk varētu izmēģināt jauno sporta iekārtu.

Sporta inventāra komplekts sastāv no savstarpēji savienojamiem mīksto moduļu elementiem, kuri ir bērniem droši un patīkami, ļaujot aktīvi darboties.

Pirmsskolas posmā bērniem jāmācās un jānostiprina dzīvē nepieciešamās pamatkustības – soļošana, lēkšana, rāpšanās, kāpšana, līšana un citas. Mīksto moduļu komplekts veicina šo prasmju un iemaņu apgūšanu, tas ir viegli transformējams, un tajā ietilpst dažādi elementi. Mīksto moduļu komplekts sekmē bērna prasmi pārvaldīt savu ķermeni, kā arī veicina bērna dabisko kustību attīstību.

Mīkstās detaļas ļauj veidot dažādas šķēršļu joslas, ko bērni paši var izveidot. Rāpšanās pāri priekšmetiem attīsta koordināciju un pilnveido prasmi ar dažādiem paņēmieniem pārvarēt šķēršļus. Moduļu komplekti ir daudzfunkcionāli. Tos var izmantot gan kā vienotu veselu sporta aktivitāšu bloku, gan kā atsevišķu elementu kopumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: