Noslēdzoties iedzīvotāju sociālā atbalsta finansēšanas konkursam, Ventspils pilsētas pašvaldība atbalstījusi biedrību „Ventspils liedags”, „Latvijas Samariešu apvienība”, „Latvijas Sarkanais Krusts” un „SAGGARA” iesniegtos projektus.

Šogad pašvaldība kopumā atbalstījusi visus četrus iesniegtos iedzīvotāju sociālā atbalsta projektus 5982,35 eiro apmērā.

  • Pašvaldības finansējums 1485,00 eiro apmērā tika piešķirts Pensionāru biedrības „Ventspils liedags” projektam „Prieks kopā nākt, prieks kopā darīt 2017”. Projekta mērķis – nodrošināt pensionāru biedrības “Ventspils liedags” biedriem maksimāli daudz aktivitāšu, kurās piedaloties, seniori varētu ne tikai saturīgi pavadīt brīvo laiku, bet arī stiprinātu cits citu, atbalstītu, veidotu sociālos kontaktus un rastu sev domubiedrus.

  • Pašvaldības finansējums 1499,75 eiro apmērā tika piešķirts biedrības „Latvijas Samariešu apvienība” projektam „Vides pieejamības nodrošināšana nakts patversmes un SAC „Vēji” klientiem”. Projekta ietvaros tiks ierīkots panduss, kas nodrošinās vides pieejamību nakts patversmes un SAC „Vēji” klientiem. Tiks radīti apstākļi, lai klienti būtu mazāk atkarīgi no apkalpojošā personāla palīdzības.

  • Pašvaldības finansējums 1500,00 eiro apmērā tika piešķirts biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” Kurzemes komitejas projektam „Saskaņā ar sevi”. Projekta ietvaros tiks veicināta senioru dzīves kvalitātes uzlabošana, paplašinot sociālos kontaktus, piedāvājot psiholoģisko atbalstu un izglītojot par veselīgu dzīvesveidu.

  • Pašvaldības finansējums 1497,60 eiro apmērā tika piešķirts biedrības „SAGGARA” projektam „Mācies ŠODIEN, pielieto RĪT”. Ar pašvaldības atbalstu tiks organizēti atbalsta pasākumi bērniem un jauniešiem. Projekta ietvaros sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām tiks attīstītas dzīvē nepieciešamās prasmes, un tiks piedāvātas saturīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Iedzīvotāju sociālā atbalsta finansēšanas konkursā tika aicinātas piedalīties fiziskas un juridiskas personas, kuras vēlas ar savu darbību veicināt sociālo pakalpojumu un citu atbalsta pasākumu sniegšanu Ventspils pilsētā dzīvojošām sociāli mazaizsargātām un sociālā riska iedzīvotāju grupām. Kopumā 2017. gada pašvaldības budžetā iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanai tika paredzēti līdzekļi 6000 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Anželika Jurševica 24.05.2017, 18:07:40

    Ar interesi lasīju šo rakstu, kas parādījās īsi pirms vēlēšanām, bet ar prieku par to, ka Ventspils pašvaldība atbalsta vismaz tādā apmērā dažas sociālās aktivitātes senioriem, vienu projektu bērniem un jauniešiem.
    Piesaistīja uzmanibu viens no diviem senioru atbalstītiem pasākumiem un summa 1500,00 eiro, kas tika piešķirta biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” projektam „Saskaņā ar sevi”. Projekta ietvaros tiks veicināta senioru dzīves kvalitātes uzlabošana, paplašinot sociālos kontaktus, piedāvājot psiholoģisko atbalstu un izglītojot par veselīgu dzīvesveidu.
    Paskaitīsim – cik seniori reāli uz šo summu var apmeklēt, piemēram, psihologa konsultācijas, tādējādi risinot savas sasāpējušās psiholoģiskās problēmas, gūstot psiholoģisko atbalstu.
    Ja viena psihologa konsultācija izmaksā 25, 00 eiro, tad to apmeklēt varēs 6 seniori pa 10 konsultācijām katrs. Kā nu izvēlēsies – kuri tie 6 seniori būs ?
    Bet ja tā racionāli pieiet šai problēmai, tad es redzu citu risinājumu !

  • -1
    Anželika Jurševica 24.05.2017, 18:08:11

    Kapēc nevar būt iestrādāts jau pašvaldības budžetā ikgadējais atbalsts biedrībai “Ventspils Liedags”, gan arī pilsētas sociālās attīstības stratēģiskajā plānā tā definēta kā viena no prioritātēm. Līdz ar to arī summa varētu būt arī cita, daudz reālāka senioru patiesām vajadzībām atbilstošākā.
    Lai patiesi paaugstinātu mūsu pilsētas senioru un citu ventspilnieku dzīves kvalitāti, ir VAJADZĪGAS FUNDEMENTĀLAS PĀRMAIŅAS SOCIĀLĀ SFĒRĀ , ieviešot pastāvīgus un vitālnepieciešamus sociāļos pakalpojumus kā Aprūpe mājās (vismaz 4 līmeņus, tātad ne tikai palīdzība mājas darbos un medicīniskā aprūpe, bet arī aprūpe smagi slimiem senioriem), sociālā nodaļa cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuras būtu finansētas, kā tas ir citās Latvijas pilsētās, no PAŠVALDĪBAS BUDŽETA , nevis tikai veiktu nepietiekamu līdzfinansēšanu NVO.
    Ir noteiktas sociālās problēmas, kuru risināšana jāuzņemas pašvaldībai kā savu atbildību un kompetenci

  • -2
    Latvija pāri visām! 25.05.2017, 09:39:54

    Gudri seniori apmeklē baznīcu bez maksas un iegūst mieru tur.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: