Ziedu daudzumam pilsētā ar katru gadu palielinoties un krāšņumam vairojoties, arī privātmāju īpašnieki tiek mudināti atklāt savu dārzu pievilcību un orģinalitāti, aicinot piedalīties konkursā “Pilsētas rota 2017”.

Konkurss “Pilsētas rota 2017” tiek rīkots laika posmā no 26. jūnija līdz 4. augustam.

Individuālo dzīvojamo māju īpašnieku pieteikšanās konkursam „Pilsētas rota 2016” būs iespējama līdz šā gada 7. jūlijam, plkst. 17:00 (pieteikšanās telefoniski Ventspils pilsētas pašvaldības iestādē „Komunālā pārvalde”, tālr. 63624269, e-pasts: kom.parvalde@ventspils.lv vai pa pastu: Užavas iela 8, Ventspils, LV-3601).

Konkursa mērķis ir apzināt skaistākās un kvalitatīvāk iekārtotās individuālo dzīvojamo ēku teritorijas Ventspilī, popularizējot kvalitatīvus, mūsdienīgus vai tradicionālus vides raksturam atbilstošus dārzu veidošanas principus. Ar šī konkursa palīdzību vēlamies veicināt ventspilnieku vēlmi piedalīties pilsētas ainavas uzturēšanā un sakopšanā.

Konkursa žūrijas komisija, kas sastāv no 9 dažādu nozaru pārstāvjiem, vērtēs individuālās dzīvojamo māju teritorijas Ventspilī, kuras būs pieteikuši dzīvojamo māju teritoriju īpašnieki vai lietotāji, kā arī tiks veidota papildus vērtēšana “skats no malas” ar īpaši izvēlētiem individuāliem dzīvojamo māju īpašumiem, kuros pieguļošā teritorija izceļas un ir pamanāma ar savu sakoptību, kā arī atbilst žūrijas komisijas noteiktajiem kritērijiem, kas ir dārza iederība pilsētas ainaviskajā vidē, ēkas pagalma redzamība no ielas, sakārtots nožogojums un labi redzams mājas numurs. Pieteikto dzīvojamo māju teritorijas tiks vērtētas ar jau minētajiem vērtēšanas kritērijiem un papildus kritērijiem – vai īpašnieki ir pārdomāti eksponējuši karogu, cik oriģināli un iederīgi ir dārza dekori, kāda ir kopējā dārza uzturēšanas kvalitāte un dārza kopskats.

No konkursā pieteiktajiem un žūrijas “skats no malas” izvēlētajiem skaistākajiem dzīvojamo māju dārziem tiks izvēlēti labākie 80, priekšroku dodot pieteikto īpašumu īpašniekiem, pēc žūrijas izvērtējuma no tiem tiks nominēti atzinībai “Pilsētas rota 2017” 10 skaistākie dārzi, izvirzot 1., 2. un 3. vietas ieguvēju. Papildus komisija var piešķirt atzinību arī vairākās kategorijās, piemēram, no jauna ierīkots dārzs, tradicionāls dārzs u.tml.

Uzvarētāju noteikšanā piedalīsies Ventspils pilsētas pašvaldības sastādīta komisija. Sakoptāko īpašumu adreses un uzvarētāji tiks paziņoti līdz 5. augustam portālos ventspils.lv un ventasbalss.lv, kā arī laikrakstā “Ventas Balss”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: